Verslag Pluimplukkers H4 – Lokerse H3: 3-5

Numero quatro voor Lokerse H3, deze keer richting Rozebroeken bij Pluimplukkers H4. Cap Buik werkt momenteel volop aan zijn comeback en gaf ook deze keer het lot in handen van zijn team en invaller BuZze. Iets in het genre van “Succes mannen, als jullie een punt kunnen pakken, gaan we al blij mogen zijn.” sprak den Buik ons toe.

Verzamelen deden we iets vroeger dan normaal op de kaai want Opper-Pluimplukker Wim Van Hoeymissen wist ons te vertellen dat er blijkbaar het Belgisch Kampioenschap zwemmen in de Rozebroeken doorging.

Maar gelukkig hadden Pieter Timmers en co al gedaan met zwemmen en waren de meeste supporters al huiswaarts gegaan. Parking was dus geen probleem meer.
Buik had een ploegopstelling gemaakt en deze doorgegeven aan Cap-at-interim DrieZzz. Niemand had bezwaren en iedereen had er zin in.

BuZze/Penneman mochten de aftrap geven tegen Ben Van Herbruggen (u kent de familie wellicht) en Arno Boonants (die een comeback maakt na 3 jaar blessureleed). Beide koppels waren aan elkaar gewaagd en tijdens de wedstrijd waren er gemiddeld 20 à 30 slagen per punt. Sehr schön om naar te kijken. Het werd dan ook een 3-setter in het voordeel van Buzze en Penneman. Met een 21-16, 16-21 en 20-22 konden ze het eerste punt binnenhalen. Tegelijkertijd waren ook DrieZzz en Paemel bezig aan hun dubbel tegen Willems/Pede. Het duurde iets minder lang als eerstvernoemde wedstrijd, maar het werd ook een 3-setter in het voordeel van DrieZzz en Paemel. Winst met 21-23, 21-15 en 15-21 en ons 2e punt was binnen.

Bij Pluimplukkers hadden ze geen zin om de dubbelkoppels te switchen, dus mochten deze keer Poppe/Paemel tegen Van Herbruggen/Boonants en Stein/DrieZzz tegen Willems/Pede. Poppe en Paemel gaven op voorhand al aan dat ze de klus sneller gingen klaren dan BuZze/Penneman en dat ze de wedstrijd in 2 sets zouden spelen. Zo geschiedde, maar dan in het voordeel van de Pluimplukkers met een 21-10 en 21-17. Stein en DrieZz volgenden ons voorbeeld, maar wisten dit dan alweer om te zetten in 17-21 en 15-21 winst. 1-3 na de dubbels in het voordeel van Lokeren. Er was zowaar een stunt in de maak.

De eerste enkel was voor Buzze en kreeg Ben Van Herbruggen op zijn bord. Quotes met veel drama en humor in het genre van “De shuttle zat al in zijn gat, hoe kan die er dan nog uitvallen?” waren zowat de rode draad in deze enkel. Van Herbruggen kon dan toch aan het langste eind trekken van dit draadje, want na 23-21 en 21-17 mocht Buzze stoppen.

Penneman kreeg Wouter Willems als tegenstander. Joris zijn vat was al leeg na de eerste 5 punten en kon nooit snel een gaatje vinden in het spel van Willems. De vele rally’s eistten net iets teveel fysiek van Penneman en moest dus inpakken na toch wel spannende sets van 21-18 en 21-17.

3-3 en nog 2 enkels te gaan. Alles kon nog, wat het dan alweer lekker spannend maakt.
Stein mocht aantreden tegen Arno Boonants en Poppe tegen Bart Pede. Beide enkels draaiden uit op 3 sets, kwestie van het nog spannender te maken. Stein zette een tandje bij en mocht zijn enkel beëindigen met 21-18, 13-21 en 11-21. Poppe had ook nog ergens een vat zitten en mocht zijn enkel, met 16-21, 22-20 en 8-21, omzetten in winst voor de ploeg. 3-5 op het blad!

We onthouden dat:
– Pieter Timmers zijn vriendin een bieken is
– Er een awkward stilte viel op de vraag: “Wat is de voornaam van Paemel eigenlijk?”
– DrieZz en Stein al hun matchen gewonnen hebben
– Fysiek en alcoholverbruik niet in evenwicht staan bij Joris
– We Buik achteraf goed liggen hadden door hem op het verkeerde been te zetten
– De Pluimplukkers veel goesting hebben in de Vlaamse Kampioenschappen
– De cafetaria van Pluimplukkers open bleef tot 2u
– We leider staan in het klassement (7 punten op 4 matchen)

Poppe

Eén gedachte over “Verslag Pluimplukkers H4 – Lokerse H3: 3-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *