Verslag Lokerse G1 – De Mintons G1 : 6 – 2

Het zal een redelijk beknopt verslag worden van deze super belangrijke ontmoeting wegens tijdsgebrek. Ik als Captain was de hel week onzeker voor deze match maar een antibioticakuurke deed het nodige en dus kon ik toch deelnemen.
De HD van Jordy en Florian begon heel slecht, dat had niks te maken met het niveau van onze heren, maar had alles te doen met de sterkte van de heren aan de overkant. Peter speelde de pannen van het dak en Michiel bleef in de eerste set nagenoeg foutloos. Maar zoals vaak keerde het weer eens. Er slopen foutjes in Michiel zijn spel en Jordy en Flo krikten hun niveau net iets op. De derde set ging gelijk op maar door vermoeidheid met bijkomende missers wonnen wij het pleit.
Ellen voor het eerst opgesteld in het DD aan de zijde van Joke. En wonder, O wonder dat liep goed. Ja de captain maakt ook fouten en niet eentje maar veel. Straks daar meer over. Joke en Ellen winnnen door goed tactisch spel in 2 sets, al hadden ze daar wel een mini verlenging voor nodig.
Op naar de enkels dan. Ik mocht Jurgen partij geven en dat ging moeizaam. Bijna al mijn shuttles vielen 2 a 3 cm buiten. In set 1 dus kansloos onderuit. hopend op beterschap begin ik aan set 2 waar ik zowaar 14-19 achter sta en het pleit eigenlijk al verloren had. Maar de pluimen bleven nu wel binnen de lijnen en zo kon ik terug sluipen naar verlengingen. Daarin kreeg Jurgen 3 matchballen, maar de nodige dosis geluk om het af te maken kwam maar niet. Op een diefje dus 25-23 voor mij. de derde set was spannend en vermoeiend. We kropen naar een apotheose met de stand op 19-19. Maar het werd een anticlimax. Door een foute beoordeling van een bal binnen of buiten, moet ik de match aan Jurgen laten. Zand erover en verder werken om uiteindelijk de ontmoeting te winnen.
Flo ging dan aan de slag voor een marathon partij tegen Michiel. Weer drie sets dus met heel mooi en goed badminton. Happend naar adem sleuren ze zich richting 21 en daar moet Flo jammergenoeg zijn meerdere herkennen in Michiel.
Kaat en Joke staan dan voor de moeilijke opdracht om ons weer een voorsprong te bezorgen. Joke speelde een heel sterke partij tegen Kathleen en won in 2 sets. het talent van Joke die er in het begin van het seizoen niet meer leek te zijn komt nu wel naar boven. Lucky Us.
Kaat had een moeilijke klant aan Marijke en wist maar nipt een derde set uit de brand te slepen. In set 3 lijkt de conditie de doorslag te geven en moet Marijke jammer genoeg buigen voor een degelijk Kaat. De vechtlust van Kaat verdient hier wel een pluim.
De mixen gaan dan beslissen over winst of gelijk. Kaat en ik moeten opboxen tegen Peter en Marijke, maar dat leverde weinig op, want ze waren gewoon een klasse te sterk in set 1. Set 2 lijkt een copy te worden, maar om een of andere duistere reden hapert de machine aan de overkant. Kaat en ik grijpen onze kans en slepen er een derde set uit. in set 3 gaat het niveau serieus omhoog, naar het einde bleken wij iets consistenter en dus winnen we de match en daarbij ook de ontmoeting. Heel belangrijk want zo komen we naast de dames en heren uit Sint-Niklaas en houden we onze kansen op behoud levend.
De mix van Jordy en Ellen tegen Michiel en Kathleen gaat, u raad het al, ook naar 3 sets. Jordy en Ellen moesten na een mooi mix parcours op het tornooi van Drive hun “drive” nog een beetje vinden. Vermoeidheid bij Michiel na tornooi, dubbel en die marathon match tegen Flo doet voor de Mintons de boeken dicht.
Wij blij, maar met 6 matchen over 3 sets is de eindstand van 6-2 mischien wat overdreven.
Op nu naar ons Galabal met daarna onze match tegen de Dijlevallei.

Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *