Verslag Lokerse G1 – De Mintons G1 : 7 – 1

Na de moeizame overwinning tegen Lebad, door het ontbreken van twee van onze dames, speelden we deze week weer op volle sterkte tegen De Mintons.

We schoten uit de blokken met de traditionele dubbels. Het verloop van de match bij de mannen werd een copy/paste matchke bij de dames. Er werden redelijk wat fouten gemaakt waardoor iedereen, iedereen in evenwicht hield en de beide matchen, beide sets eindigen met verlengingen. Maar we wonnen dus nipt beide dubbels. Geen sinecure tegen De Mintons, want traditioneel houden zij de bovenhand in de dubbels.
Laurens neemt het in zijn enkel op tegen Tim. Na winst in de eerste, laat Laurens de teugels wat vieren en dat komt hem duur te staan. Door iets trager te gaan spelen kwam Tim veel beter in het spel en wint de tweede set. En dus steekt Laurens weer een tandje bij en wint uiteindelijk nog vlot.
Jurgen probeert in de eerste set onze Stijn te verschalken, maar Jurgen schiet net tekort en bleek al zijn kruit te hebben verschoten, waardoor Stijn set 2 met 21-5 mag winnen. Wel een sterke eerste set van Jurgen die vaak een set nodig heeft om zijnne diesel warm te laten draaien.
Joke neemt het op tegen Marijke en heeft in het verleden al een paar keer de duimen moeten leggen tegen haar. Dit seizoen is Joke echter goed op dreef en na nog wat twijfel in de eerste set haalt Joke daarna vlot de match binnen.
Ondertussen is Caro ook komen aansluiten en mag zij het opnemen tegen Kathleen. Caro moet lijdzaam toezien hoe Kathleen het voortouw neemt. Caro had al een tornooi achter de kiezen en had last van de bijhorende vermoeidheid. In set 2 kan Kathleen haar niveau niet ophouden en gaat fouten maken. Caro nu warm, pakt de tweede set. Het wordt dus een spannerke, waarin de derde set beslissing gaat brengen. Kathleen staat op de beslissende punten iets frisser op het veld en houdt nipt Caro af met 19-21.
De beide mixen zijn dan eigenlijk al overbodig, maar we spelen die graag, want daar ligt onze echte kracht. We winnen beide matchen in 2 sets.
Einstand 7-1 en dus blijven we de mixploeg van het Waasland maar toegegeven de Mintons doen het uitsluitend met spelers uit het Waasland.
Volgende week de topper in en tegen De Dijlevallei! Benieuwd wat dat gaat worden!

Frederik Desander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *