Nieuw klassementensysteem

Sinds 1 augustus 2013 is het nieuwe rankingsysteem in voege getreden. Het systeem bestaat uit 6 klassementen waarin alle actieve spelers van Badminton Vlaanderen en de LFBB (Waalse liga) zijn opgenomen. Elke prestatie wordt omgezet in punten die dan automatisch worden opgenomen in de overeenstemmende rankings.Om jullie een beetje wegwijs te maken in het nieuwe klassementensysteem.

Concreet worden per speler de resultaten van de 10 beste tornooien en de 8 beste interclubs opgenomen in de ranking. De rankings kijken 52 weken terug. Dit wil zeggen dat elke week de prestaties van 53 weken eerder verwijderd worden en dat de prestaties van de vorige week worden opgenomen.

Je verandert in een bepaalde discipline van klassement wanneer je een bepaald aantal punten verzameld. Per jaar zijn er 4 evaluatiedata nl. 1/8, 1/12, 1/3 & 1/5. De eerste evaluatiedatum zal 1 maart 2014 zijn. Tot dan zijn alle klassementen bevroren.

Klassement A B1 B2 C1 C2 D
Punten 2250 1075 600 350 120

Nemen we als voorbeeld een B2-speler. Als deze speler in een bepaalde discipline 1076 punten (1075+1)  heeft verzameld, dan zal deze speler in die bepaalde discipline stijgen naar B1. Als hij daarentegen minder dan 600 punten verzamelde, dan daalt die speler naar C1. Voor de duidelijkheid. Een speler kan maximum 1 graad per keer stijgen of dalen. Behaalt de als voorbeeld aangehaalde B2-speler meer dan 2250 punten, dan zal hij niet meteen tot A promoveren. Het omgekeerde telt evenzeer.

Hieronder een overzicht met alle rankings van de Lokerse-spelers

Ranking dames enkel (Lokerse)

Ranking dames dubbel (Lokerse)

Ranking gemengd dubbel (Lokerse dames)

Ranking heren enkel (Lokerse)

Ranking heren dubbel (Lokerse)

Ranking gemengd dubbel (Lokerse heren)

Wil je het volledige systeem uitpluizen, dan kan je héél veel meer lezen op desbetreffende pagina van Badminton Vlaanderen.

2 gedachten over “Nieuw klassementensysteem

  1. hehehe, er komen zeer grappige resultaten uit nu 😀
    Er zullen veel rare blikken volgen tijdens het bekijken van die rankings nu 😉

  2. Grappig… Of idioot. De ‘anciens’ die geen tornooien spelen zullen zakken en komen dan in competitie als C1 of zo de b1 tornooispelers afslachten. Het leuke dan weer is dat die C1’s lekker in een lage ploeg kunnen staan en overal invallen. Lijkt me dat ze ginder bij de vbl niet echt de reacties gemerkt hebben van zowat alle spelers. Kwantiteit boven kwaliteit. Het hele systeem is ook nodeloos complex met puntentabellen afhankelijk van deelnemers, reeksen en een vage indeling van tornooiniveau’s op basis van definities zoals ‘de beste 15 tornooien’. Je kan alleszins langs geen kanten weten op voorhand of je nu inschrijft in een tornooi dat iets waard is of niet. Heel bemoedigend voor de inschrijvingen, het aantal deelnemers zal nog meer zakken bij kleine tornooien.

    Och ja, waarom maken we ons ook druk… even inschrijven in een A tornooi en wat matchen verliezen volstaat om ons klassement te houden… (huh?) als we dat al zouden willen.

    Ik dacht dat de bedoeling van een systeem was om spelers te ordenen volgens – min of meer – hun niveau. Op deze manier is het gewoon belachelijk. Nu, voor mij kan ’t niet geven, ik wil gerust als C2 geheim wapen meedraaien. Maar zelfs voor getalenteerde gemotiveerde spelers zit het vol gaten en… trekt het op geen zak.

    2 jaar geduld echter. Mooi voorbeeld voor zowat alle andere sporten van hoe het niet moet en de winnaar is de VBL op voorwaarde dat ze hun ingewikkeld Excelleke goed bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *