Verslag Lokerse G2 – Oudegem G1 : 5 – 3

Het onverwachte verlies van vorige week in de Pluimplukkers had ons ploegje definitief uit titelkoers geslagen. Dringend tijd om ons te herpakken want bij nieuw verlies dreigden we zelfs weg te vallen uit de top 3 (ofte hoe snel het kan gaan in de liga).
Gelukkig recupereerden we Kasteel uit de lappenmand en versterkten Joke en Liesbeth de ploeg op vlak van dames. Jaja… het was druk in Lokeren, want naast de 6 spelers verzorgde Kristel de administratie en liet Klaas zijn artistieke kant los op zijne Canon…

 Liesbeth en Caroline wonnen zoals verwacht en gehoopt hun dames dubbel zonder veel problemen.
Liesbeth - Caroline

Klaas - Kristel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het heft (van de overwinning) lag dus in de handen van Kasteel en Mul.

De concentratie was van hun gezicht te lezen.
Mul concentratie

Kasteel concentratie

 

 

 

 

 

 

 

Deze keer zat er zand in de machine… het draaide niet zoals het moest en maar zelden werd het stevige duo Piqueur-Roels uit verband gespeeld. Al lag het allemaal niet te ver van elkaar.  De eerste werd nipt verloren (terwijl ze het eigenlijk in handen hadden). De tweede werd nipt gewonnen (terwijl die dan meer naar Piqueur-Roels verdiende te gaan). In de derde set werd een gigantische achterstand nog dicht gereden maar in  plaats van 19-19 werd het 20-18 en 21-18 verlies door 2 te vermijden foutjes. Ons volledig gesmeten maar toegegeven, de beste hebben gewonnen.

Nog enkele hoogstandjes van onze Masters in Kung Fu
Kung Fu KasteelKung Fu Mul

 

 

 

 

 

 

 

 

1-1   na de dubbels, onze ambitie werd teruggedraaid naar een gelijkspel.

De dames mochten de enkels openen. Caroline kreeg een opofferingske op het menu. Nathalie Mannaert werd op nog geen 10 minuutjes opzij gezet.
Andere koek was er voor Joke met Isabelle Geeraerts die het in de heenronde Caroline behoorlijk lastig kon maken. Maar Joke stuntte als nooit te voren. In een denderende partij wist ze een 11-6 achterstand in de eerste set nog om te buigen en haalde ze ook de 2de set verdiend binnen.
Joke enkel

 

 

 

 

 

 

 

 

1-3, met die onverwachte overwinning hadden we weer zicht op winst.

En dan de heren… in deze naar onze mening totaal overbodige discipline mocht Buik proberen stunten tegen Bart Roels en kreeg Mul als opdracht Gert Piqueur zo vermoeid mogelijk te maken voor in de mix. Geen van beiden slaagden in hun opdracht. Buik speelde een desastreuze eerste set met gigantisch veel fouten… in de tweede game kon hij het enkel spannend houden maar ook hier was Bart de sterkste. Mul van zijn kant geraakte in de eerste set nog aan de helft van de punten van Gert… maar werd in de 2de game onherroepelijk afgeslacht.
Mul enkel (buik ontgoocheld)Mul enkel

 

 

 

 

 

 

 

3-3… alles was nog mogelijk.

In the mix mochten Kasteel en Joke (die tegen Latem een behoorlijke partij speelden) het opnieuw proberen. En blijkbaar klikte het zondag nog beter dan in hun maiden match. Buiten Kasteel zijn traditionele concentratiedipje in de 2de set (als hij de eerste set gewonnen doet hij vanaf dan maximum nog één stapke opzij met schoon één voetje int midden blijvend) liep de wedstrijd behoorlijk vlot en konden ze vrij makkelijk winnen.
Kasteel mixKasteel één voet int midden

Kasteel service
Kasteel scheve muile in mix

 

 

 

Liesbeth mix

Anders verging het Buik  en Liesbeth op mix 1. Na een zenuwachtige start en een paar keer malchance konden de Ouwgemnaars de eerste makkelijk winnen. Gelukkig was de trucendoos van Bart van dan af opgebruikt en slaagden we er meer in zelf aan te vallen. Met succes. Want na vlotte winst in de 2de set konden we ook in de 3de game snel afstand nemen.

Jihaa! We konden het nog! Op die manier springen we opnieuw naar de 2de plaats met 2 punten voorsprong op Antwerp (die morgen nog wel een match te goed hebben).
Ook het kampioenschap lijkt in zijn definitieve plooi te vallen. Zwijndrecht wist voor de 7de keer op rij te winnen en heeft met nog 3 wedstrijden te gaan 4 punten voorsprong.

Het Fellowship  verhuisde naar bij de Walter waar Caroline nog een bierdoop getrakteerd kreeg van de Mul. Door een langeafstandsandwichworp (die nen halve meter te kort was) moest Mul kiezen tussen een sandwich in een Koninckske of geen Koninckske… zonder aarzelen redde hij de sandwich.

4 gedachten over “Verslag Lokerse G2 – Oudegem G1 : 5 – 3

  1. Buik,
    jij was het trouwens wel dat da koninckske om ver geduwd hebt, het was van de mul. Voor de rest foto’s zijn wel ok 🙂

    greets caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *