Verslag Lokerse G2 – W&L G3 : 3 – 5

De voorbereiding naar “de wedstrijd van ’t jaar” verliep jammer genoeg niet van een leien dakje… Kasteel sukkelde met een blaasontsteking, Buik had een buikgriepaanvalleke gehad en Kristel had een Kasteelke gedaan met een gat in hare kop en een lichte hersenschudding tot gevolg. Ze vallen gelijk vliegen de laatsten tijd.
De wedstrijd van ’t jaar omdat we bij een overwinning (virtueel) met 3 ploegen aan de leiding kwamen en de competitie nog een tijdje spannend zou blijven.
W&L van zijn kant kon bij een overwinning een optie nemen op voor hen ticket retour naar 2de liga. Even dachten we dat ze op zeker gingen spelen want Joeri Ven en Jeroen Dewyngaert (2 A’s) kwamen als eersten de zaal binnengewandeld. Maar ze kwamen gelukkig alleen maar suppporteren zo bleek na ontvangst van hun ploegopstelling. Oef.
De wedstrijd daarentegen kon niet beter beginnen.

De dubbels:
Mul/Kasteel vs. Bart Vandevenne/Thomas Wijnhoven (B1/B1)
Mul & Kasteel mochten voor het eerst dit seizoen samen de wei in en deden dat met brio. De tegenstanders slaagden er nooit in het spel over te nemen en ons Lokerse-duo won vrij makkelijk.

Kaat/Caroline vs. Evelyn Gaëlle Clerens/Greet Louw (B2/B2)
Invalster Kaat stond voor het eerst aan de zijde van Caroline maar het leek alsof ze al enkele seizoenen samen dubbelen. Het draaide heel goed. Ze wonnen zeer overtuigend hun wedstrijd.

In tegenstelling van in de heenronde stonden we deze keer 2-0 voor na de dubbels; een sterk begin.

De enkels:
1ste heren: Mul vs. Thomas Wijnhoven (B1)
Mul mocht alles geven in zijn laatste wedstrijd… maar kon Thomas zelden het vuur aan de schenen te leggen. In een gezellig onderonsje ging het naar 2 keer 12.

2de heren: Buik vs. Freek Ceymeulen (B1)
Het virusje van in de week was wel al verteerd maar de krachten waren nog niet helemaal terug. In de eerste weggespeeld maar in den tweede liep het toch beter. Jammer genoeg kon de 19-16 voorsprong niet omgezet worden in setwinst.

1ste dames: Caroline vs. Karolien Hauwaerts (B1)
Het is nu bewezen: het spel van Karolien ligt onze Caroline blijkbaar niet. In de eerste set werd ze nagenoeg weggespeeld. Op vechtlust probeerde Caroline in de tweede iets terug doen, maar het was vooral de korte service die haar punten kostte. Caroline kon zelden de ralley in handen nemen en ging zo ook in de tweede set de boot in.

2de dames: Kaat vs. Gaëlle Clerens (B2)
Kaat speelde een sterke wedstrijd tegen een vechterke, Gaëlle. Vooral door snel te spelen haalde Kaat de puntjes binnen. Verdiende overwinning in 2 sets.

3-3 was de tussenstand. Vooral de match van Buik had gewonnen kunnen worden. De mixen worden allesbeslissend.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Bart Vandevenne/Karolien Hauwaerts (B1/B1)
Met een 8-1 voorsprong toonden Kasteel & Kristel hun wil om te winnen. En toen zei Kristel plots tegen Kasteel dat het nie meer ging. Blijkbaar was die hersenschudding nog niet volledig hersteld. Jammer, want van danaf ging het stijl bergaf… er zat nochtans een overwinning in.

2de mix: Mul/Caroline vs. Freek Ceymeulen/Greet Louw (B1/B2)
Buik vond zijn benen nog iets te slap en besloot zich te laten vervangen door Mul. Veel bracht deze wissel niet op want Freek en Greet speelden nagenoeg een perfecte wedstrijd. De eerste set konden Mul & Caroline amper iets inbrengen. De tweede game werd gespeeld op leven en dood. De gescoorde punten werden met een oerschreeuw in ontvangst genomen. Maar toch werd ook de tweede (zij het nipt) verloren.

Conclusie:
In tegenstelling tot onze thuismatch tegen Antwerp hebben we deze keer niet boven ons niveau kunnen uitstijgen. We waren nochtans niet kansloos. Maar W&L slaagt er als enige ploeg in om 2 te winnen van ons, dus misschien daarom wel de verdiende kampioen. Volgende wedstrijd is nu zondag tegen Tots Keerbergen. De moment om onze derde plaats te heroveren.

Wedstrijdgegevens vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *