Verslag Oudegem G2 – Lokerse G4 : 6 – 2

Het zou een pijnlijke avond worden. Pijn in de ogen van de straffe verlichting, pijn in de kniëen en voeten van de betonnen vloer, pijn aan het ego voor de vele verloren wedstijden en pijn in de buik van de weinige hapjes maar wel 10 zakken chips. O ja, er was ook pijn bij G3, de Klaas zijn ploegske die ook in dezelfde sporthal op hun tomat kregen met 7-1 van oudegem G1.

De match dan: Michael de Saedeleer en Glenn Van Schuerbeeck zijn 2 jonge b1’s met een hoop technische bagage en nog niet te veel kilootje saan hun lijf; ze zien der wat uit gelijk de courting.
En hunnen derde man is een echt figuur, Bjorn de Smet, in Oudegem noemen ze hem sisse of zoiets maar wij kennen hem natuurlijk al jaren als Jomo; ondertussen is hij een kreunende B2 geworden; ge zoudt er schrik van krijgen.

HD: Pieter (C1) en ik kregen dus al direct met Glenn en Jomo een pittige brok. In de eerste set zag ik niets en dan wordt het moeilijk; de tweede waren we beter en op 19-17 kregen we de kans om de derde set af te dwingen maar 4 punten op rij deden ons de das om.

DD: Veerle en Sofie (2 c2’s) zouden nooit een probleem mogen zijn, maar de dames van Oudegem hebben wel goed gespeeld; zodat Elise en Vicky, en wij ook, verbijsterd waren dat de de derde set met 21-18 verloren werd.

En dan komen we aan de kortste 2 wedstrijden van het jaar bij ons. Terwijl ik een babbeltje deed met de dames en supporters van G3, was ik al ei zo na te laat om nog een puntje te kunnen meepikken. Ik denk dat het met moeite 10 minuten geduurd heeft. Jo kreeg alweer een onmogelijke opdracht om als C2 tegen michael, B1 te spelen. Tsjip tsjap tsjop en met 7 en 9 kon Jo gaan rusten; het kastje en de muur waren 2 veelgebruikte termen door menigeen. Steven (C1) had een iets betere kans tegen Glenn (B1) maar zie de terminologie van hierboven; want 9 en 5 zijn ook niet bepaald hoge scores. Toch bedankt voor de inzet mannen.

DE 1 en 2: Vicky en Elise moesten dus winnen. Met 3 keer 19 wist Vicky na een lastige match tegen saskia (C1) uiteindelijk toch te winnen; maar beide dames zijn toch diep moeten gaan en het had evengoed anders kunnen aflopen. Elise moest tegen Sofie (C2) proberen de meubelen te redden, maar de opslagcrisis van Elise blijft voortduren; zodat ze met 15 en 17 een aantal minpuntjes extra sprokkelde; examenstress denk ik.

GD 1 en 2: ondertussen was het 5-1 en het moet dus al heel raar draaien om nog een puntje te kunnen pakken. Vicky en ikzelf mochten Michael en Veerle partij geven, het werd een lange wedstrijd maar we speelden weer goed samen en ook tegen een B1 verliezen we niet in mix. Aan de andere kant van de zaal werd er gebruld (door Pieter en Elise) en gekreund (door Jomo) en na een boeiende en luidruchtige wedstrijd kon Jomo toch de derde set met 14 pakken; gelukkig dat Pieter niet gepakt werd.

Ondertussen waren de collega’s van G3 al lang gedoucht en was de poesie weer zijn propere kleren vergeten (merci Steven om mij toch niet naakt naar huis te sturen) en konden we iets drinken. De animo werd vooral gemaakt door de dames van Oudegem die tevreden waren met hun lichaam en lieven een beetje “pak” prefereerden dan eruit te zien gelijk een geraamte en ondertussen 27 pakken chips naar binnen gooiden (en dat mag u letterlijk nemen). Jomo was ondertussen die vrouwen aan het versieren en dat klopt niet helemaal en dus besloten we dat het maar weer eens tijd was om zu hause zu gehen. Mijn lieftallige bezorgde collega’s waarschuwden me nog voor de mist, gladde wegen en ronde punten op weg naar huis; waarvoor dank; en voor een keer ben ik toch zonder accident thuis geraakt. Hopelijk geldt dat ook voor de Pieter, met Elise, Vicky en de Jo in zijnen auto.

We sluiten hier 2008 af in 2e provinciale met gemengde gevoelens, we staan ergens in de lage middenmoot, vele punten lieten we al liggen maar ons ploegske is een goed team en dat is natuurlijk belangrijk om toffe matchen te kunnen spelen. Tot volgend jaar en ne zalige pasen.

-de poesie-

Eén gedachte over “Verslag Oudegem G2 – Lokerse G4 : 6 – 2

  1. Wat een leuk verslagje!Volgens ons is ‘de Poesie’ wel zelf ne Jomo. Misschien alleen nog niet uit de kast geraakt? Komaan he jongen, niet verlegen zijn. Tegenwoordig wordt daar geen spel meer van gemaakt. Ge kunt het!En blijven werken aan die techniek he manneke. C1 zit erin! ‘de Matthi’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *