Verslag Lokerse G3 – Eikenlo G1 : 4 – 4

Ook voor Gemengd 3 was het afgelopen zondag de allerlaatste partij van het seizoen. De wedstrijd tussen de n° 1 & n° 2 van het klassement was er eentje die enkel statistiekenvreters (zoals ik) kon plezieren, want onze Gemengd 3.2 had na een jaartje “vagevuur in 1ste prov.” opnieuw het kampioenschap gewonnen waardoor we volgend seizoen opnieuw in 3de liga aantreden! Zoals ons Liesbeth zegt : “Hier moet je van genieten, want kampioen speel je niet elk jaar!” En dat klopt ook!
In de laatste wedstrijd stond natuurlijk ook nog onze eer op het spel. Lokerse G3 had om te beginnen nog niet verloren tot nu toe en dat wilden we ook zo houden. Bovendien zou Eikenlo nog op gelijke hoogte kunnen komen in de eindstand. Wij bleven evenwel zeker eerste omdat ons aantal matchsaldo (8 per wedstrijd) duidelijk beter was.

Van de poes zou het zeker niet worden want Eikenlo heeft een kern waar heel wat 2e liga-ervaring in huist. Geert De Baets & Kevin & Kim Recollecte speelden jaren bij Damme in 2e liga. Wijzelf hadden voor het eerst dit seizoen een selectieprobleem. Uiteraard niet bij onze dames, want die zijn een volledig seizoen trouw aanwezig geweest maar bij de heren. Hannez had zondagmiddag een fluitconcert ergens in het Brusselse en zou rond 18u proberen aansluiten. Papa Mul moest zijn echtelijke plichten vervullen en vrouwlief wegwijs maken op de 10Miles van Antwaarp… maar na lang zagen van Captain Buik zou hij toch nog afkomen om een mixke mee te pikken.
Onze vaste invallers (Foemp, Courtin & buZZe) bleken ook niet beschikbaar dus moest Buik (een beetje tegen zijn principes want speler van G4 in dezelfde reeks) de assistentie vragen van Gianni De Wilde.

De partij begon redelijk tam/mat/flou. Buik  had tijdens de opwarming zijn snaren doen springen waardoor hij met een reserveracket van Gianni moest spelen. Niet ideaal zo bleek. Gianni & Buik kwamen er amper aan te pas tegen De Baets/Recollecte. Ook op het damesterrein ging het er niet te best aan toe. Liesbeth & Elke verloren de eerste set. Buik zag  het evenwel pakken beter draaien in de 2de set. Lokerse scoorde dubbel zoveel als Eikenlo…Wat Buik  niet wist is dat we de 2de set meteen 2-11 achterstonden waardoor ook hier de 2de verloren werd. Door deze nederlaag verliezen ze in hun laatste wedstrijd alsnog hun 100%
Hier hadden we niet echt op gerekend, 0-2 achter.

De enkels kenden hun te verwachten resultaat. Buik ging aan de spies van De Baets maar onze dames kenden geen enkel probleem tegen telkens lager geklasseerde speelsters. De enige echte match was die tussen Gianni & Kevin. Gianni won de eerste set afgetekend maar ging in de 2de set net iets teveel vanuit zijn zetel spelen. In de belle kon Gianni gelukkig opnieuw een tandje bijsteken waardoor hij de stand terug in evenwicht bracht 3-3.

Intussen was er in onze sporttempel (kuch) nog steeds gene Mul noch nen Hannez te bespeuren. Hannez bleek “treinproblemen” te kennen (wat sinds een paar jaar op voorhand te voorspellen valt). Blijkbaar waren er werken op de lijn Brussel-Dendermonde waardoor hij over Antwerpen moest komen. Als die trein dan nog eens vertraging kent ben je snel een paar uur later op uw bestemming. Van Mulleke hebben we niets gehoord, maar ook hij zal nog onderweg geweest zijn… feit is dat we in onze mixen zowaar allebei de heren vervangen dienden te worden. Buik mocht aan de zijde van Elke De Mul doen vergeten, Vicky mocht het met Gianni doen.

Zoals te verwachten kreeg het laatstgenoemde duo een snelcursus dubbel gemengd van De Baets/Recollecte… met de nadruk op “snel” want met 2x 10 was de partij snel voorbij.
Buik had zijn tactisch plannetje al op voorhand gemaakt, viseer de dame. Kevin & Gaëlle wisten het spel niet te verleggen waardoor Buik aan de lopende band mocht gaan smashen. Elke stond er zowaar voor spek & bonen bij (vegetarische correctie).
En zo eindigde de partij onbeslist! 4-4. Alleen de dames dubbel & de enkel van Gianni waren spannend.

We onthouden dat :

 • we eindelijk enkele (onvolledige) ploegfoto’s hebben. En dat we daarop moesten wachten tot de laatste speeldag!
 • we geen enkele keer verloren dit seizoen en 25 op 28 halen
 • het dankzij Eikenlo nog lang spannend bleef in 1ste provinciale
 • dat Eikenlo (door degradatie van Wit-Wit G2 & De Mintons G2) zeer terecht mee stijgt naar 3de liga
 • wij volgend jaar vol enthousiasme en met dezelfde ploeg verder doen!
 • ze in de cafétaria niet teveel drank verkocht hebben met al die champi & cava
 • de madammekes hierdoor fameuze pretoogjes hadden
 • onze dames (terecht) niet zo content waren dat de heren ook voor de laatste match om 20u nog een wedstrijd hadden
 • dit vanaf volgend seizoen gelukkig niet meer zal voorkomen
 • Elke onze statistiekenbank gewonnen heeft met maar liefst 88% (ofte 22 gewonnen wedstrijden op 25)
 • Mul de winnaar is bij de heren met 83% (ofte 15 op 18)
 • we in onze dubbels 79% en onze mixen 71% behaalden, dikke cijfers dus
 • Captain Buik zijn 4de kampioenstitel in 6 jaar
 • we nog moeten afspreken voor een kampioenenetentje!

Voila, dat was het dan, het laatste verslag van het seizoen! Tot volgend jaar 😉

0 gedachten over “Verslag Lokerse G3 – Eikenlo G1 : 4 – 4

 1. Ik zie vooral pretoogjes bij den Buik op de foto, waardoor die op zijn beurt waarschijnlijk bij iedereen pret zag. Ik heb zo het vermoeden dat er zaterdagavond veel meer pretoogjes te spotten zullen zijn in Lokeren.

 2. Nog niet zo zeker van dat Mintons 2G gaat dalen, ik heb horen waaien dat enkel de laatste in 3e liga gaat zakken dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *