Verslag Lokerse H2 – De Mintons H1 : 1 – 7

Afgelopen zondag stond onze allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op het programma!
Na een bijzonder knap seizoen werd het zelfs nog een wedstrijd met inzet. We ontvingen de tweede in de stand, de Mintons. Wijzelf stonden zowaar aan de leiding, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld…. maar toch! Bij winst tegen de Mintons sloegen we een onoverbrugbare kloof en mochten we onszelf  kampioen kronen.
Tot zover het betere droomwerk van enkele fantasten!
Als je de eerste Mintonner al om 19.40u de sporthal ziet binnen komen weet je dat er iets niet klopt.De Mintons van hun kant bleken nu toch intresse te tonen in de titel en kwamen met hun beste spelers naar Lokeren afgezakt. Wijzelf hadden de pech voor onze laatste wedstrijd 2 titularissen te missen, here Courtin was op de terugweg van een taal babbelkamp in Rome, Dries had een voortplantings romantisch weekendje  bij de Pruisen. Niet getreurd, want zo kon captain Buik zijn belofte tegenover jonkie Gianni toch waar maken.
De dubbels starten veel belovend. Gianni & Buik waren niet onder de indruk van Polle en een foeterende Nees (was daar enige titelstress te merken?). De Mintonsmachine sloeg alleszins niet in gang en dat lieten Gianni & Buik niet liggen. Nadien herstelden ze het evenwicht. De aanval van de Lokerenspelers kwam er nog amper door waardoor ze begonnen te forceren. Nooit goed. Ons spel bleef doorspekt van hoogtes en laagtes. Mintons sloot dan ook verdiend winnend af.
In dubbel 4 mochten Paemel & Hannez aan de slag tegen “Joe” Gabriëls/ Tas (C1).   Een tactisch spelletje dus, al bleef het bijzonder gelijk opgaan. De eerste set werd jammer genoeg nipt verloren. Dit bleef ff in het hoofdje hangen waardoor de tactiek (en dus geduldige aanpak) vaak vergeten werd. Ook  hier naar af in 2 sets.
De eerste bres was geslagen.
In de volgende reeks gingen de Mintonners onverstoord verder en werd de Lokerse buigkracht vaak gewoon breekbaar. Hannez & Hanzz streden wat ze waard waren, maar na verlies in de 1ste set gingen ook hier de kopjes hangen voor de 2de. Idem bij Buik & Paemel die tegenover Joe & Heirman stonden. De eerste was nog mooi om zien, maar na een aantal malchancekes brak ook hier de moed en werden ze (te) gewillig afgeslacht. Ter illustratie van onze malchance was de aftikker van Buik die in zijn technisch niet zo feilloze slag zijn racket verloor. Terwijl hij een metertje buiten het terrein zijn slagwapen recupereerde voelde hij de shuttle in zijn nek vallen. Blijkbaar was Joe er met zijn schepnet nog in geslaagd iets terug te vissen… meters buiten maar netjes in het colleke van den Buik :-S

Zowaar een ongeziene 0-4  na de dubbels!

De Mintons konden de overwinning al ruiken want de handjes waren amper geschud of Polfliet stond al klaar om zijn enkeltje te rammen. Slachtoffer van dienst was Buik die er in de eerste set zelfs niet in slaagde de bal meer dan 3 keer te retourneren. De tweede werd gelukkig iets aangenamer om kijken. Er was zowaar af en toe een ralleyke te zien! Toch kon Buik een nederlaag niet vermijden. 0-5, de 2 punten voor de Mintons waren binnen!
Hanzzz was intussen al volop bezig tegen Tim Heirman. 2 rondspelers tegen elkaar bezorgden ons lange ralleys, Hanzzz speelde zeer goed mee maar kon de eerste set net niet pakken. In de 2de kon Heirman een tandje hoger draaien en kwam Hanzzz niet meer in de buurt.
Hannez won de 1ste set na goed spel tegen een redelijk tamme Joe. Maar zijn ploegmaats wisten hem net op tijd op te naaien om er toch vol voor te gaan. De tweede set vlogen de smashen Hannes rond de oren. De hoop op een eerredder werd uitgesteld.
Maar die kwam er alsnog! Gianni beslechtte een zware driesetter met nipte winst! Lauwers mocht zijnen bruinen boven halen.
Een verdiende 1-7 voor de heren van de Mintons die zich met een puntje thuis tegen Opwijk kunnen verzekeren van de kampioenstitel.

We onthouden dat :

  • Gianni een geslaagd debuut maakte in de ligacompetitie
  • de Mintons met één been in 2de liga staat
  • wijzelf ondanks de nederlaag toch zekerheid hebben van behoud in 3de liga
  • we hiermee onze aanvankelijke doelstelling bereikt hebben
  • Hannez voor een bijzonder geslaagde afsluiter zorgde qua eten! Bami goreng van de Régal
  • hij wel een beetje veel te veel had voorzien (een bakske de man) 
  • de dames van de cafétaria opnieuw voor een lekker dessert hadden gezorgd
  • den derden time helemaal voor de thuisploeg was
  • we ondanks de 0 op 4 in de dubbels de beste dubbelploeg blijven in deze reeks

Op de laatste speeldag zijn wijzelf vrijgesteld van een wedstrijd. In onze reeks blijft evenwel alles mogelijk!
Van de 7 ploegen zijn wijzelf & Mintons al zeker gered, de andere 5 teams zijn bijna verplicht om hun laatste wedstrijd te winnen.

Toch een kleine analyse in deze poule des doods. In totaal komen nog 4 ploegen in aanmerking voor de titel! Kleine kanttekening is dat 3 van die 4 teams evengoed nog kunnen degraderen. Vreugde en verdriet zullen zondag dus dicht bij elkaar liggen.

De Mintons 1 : (titelkans 80%, degradatie 0%)
– kampioen als zij zondag thuis winnen of gelijkspelen tegen Opwijk

Opwijk 1 : (titelkans 20%, degradatie 40%)
– kampioen als zij winnen bij de Mintons en Gentse niet wint tegen Merchtem
– behoud bij een gelijkspel
– degradatie bij verlies tegen de Mintons terwijl Pluimplukkers & Merchtem hun partij winnen

Gentse 1 : (titelkans 21%, degradatie 10%)
– kampioen als zij winnen op Merchtem en de Mintons verliest van Opwijk
– degradatie als ze verliezen én Oudegem en/of Opwijk een punt pakken

Oudegem 2 : (titelkans 2%, degradatie 70%)
– kampioen als ze winnen bij Pluimplukkers met 0-8 en Opwijk wint met maximum 3-5 tegen de Mintons, bovendien mag Gentse niet gaan winnen bij Merchtem 
– behoud bij winst of gelijkspel
–  degradatie bij verlies tegen Pluimplukkers

Merchtem 1 : (titelkans 0%, degradatie 60%)
– behoud als het thuis wint van Gentse
– degradatie bij verlies of gelijkspel

Pluimplukkers 3 : (titelkans 0%, degradatie 75% 30%)
– behoud als het thuis wint van Oudegem
– degradatoe bij verlies of gelijkspel

Pronostiek van den Buik :
Er valt amper nog te twijfelen aan het feit dat Mintons met de titel gaat lopen. Ik denk niet dat Opwijk in staat zal zijn hen iets in de weg te leggen. Onderaan wordt het wel nog bijzonder spannend & link. Niemand twijfelt eraan dat Pluimplukkers ook zondag “de truuk met de deujf” zal toepassen en zich zo ten nadele van Oudegem zal verzekeren van het behoud. In dat geval heeft Merchtem het lot in eigen handen al volstaat enkel winst. Mijn gevoel zegt dat zij erin gaan slagen! Gentse heeft niet echt topdubbels en een enkeltje valt ook altijd wel te kapen. De tweede degradant wordt in dat geval Opwijk.

0 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – De Mintons H1 : 1 – 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *