Verslag Lokerse G3 – Latem G2 : 7 – 1

Zondag stond reeds de laatste match van de heenronde op het menu, thuis tegen het onvoorspelbare Latem.
Vooral bij de heren weet je nooit wie er nu precies zal spelen. In dat opzicht hadden we wel pech want in onze hall stonden Karel Sioncke & Patrick Coppens (2 zeer ervaren B1’s) zich op te warmen. Ook hun dames waren niet van de minste met een B1 & een B2. Het werd dus een zeer lastige klip.
Wijzelf waren opnieuw volledig en Captain Buik koos ervoor de succesformule van vorige week tegen Beveren te herhalen.

In het damesdubbel kregen Liesbeth & Elke opnieuw de voorkeur. Ook Mul & Buik stonden net als vorige week opnieuw on court. Maar in geen van beide partijen liep het gesmeerd. Zowel de dames als de heren werden in de 1ste set netjes opzij gezet. Buik & Mul slaagden er niet in zich te herpakken en verloren ook de 2de met verlengingen. Vooral met een 18-13 voorsprong hadden we die zeker moeten winnen. Gelukkig wist het sterke geslacht de situatie bij hen wel recht te trekken. Lies & Elke moesten nog zwoegen in de 2de set… maar de 3de set ging vlotjes naar Lokerse.
1 – 1 … Het zal zwoegen worden.
Op de eerste enkel mocht Buik het opnemen tegen Patrick Coppens. Hun vorige duel moet zo een 8 jaar geleden plaats gevonden hebben. Buik herinnerde het zich nog levendig want het werd een bolwassing van 15-3 & 15-0. Intussen is Buik natuurlijk 8 jaar rijper (en Coppens 8 jaar ouder) dus deze keer kon het hem mss. beter vergaan.
Liesbeth nam het op tegen Evelyn De Meyer, B1 en dit jaar nog maar één nederlaag… ook niet makkelijk dus.

Buik had het niet makkelijk in een zeer gelijkopgaande eerste set maar kon op het einde plots vlot uitlopen. Liesbeth daarentegen kreeg heel veel terug van Evelyn. De Latemse presteerde sterk en Liesbeth verloor de 1ste set. Ook de 2de game zag er lange tijd niet zo goed uit. Maar het spel van Evelyn vergde blijkbaar veel energie. Meer dan bij Liesbeth want Liesbeth nam over en kon nipt de 2de game winnen.
Bij Buik was het net andersom. Héél veel fouten brachten Coppens opnieuw in de wedstrijd.  Buik kon niet meer besluiten en de 1ste enkelaar van Latem zette de bordjes gelijk.

De wedstrijden konden nog alle kanten uit. Gelukkig vond Buik een vrij makkelijke oplossing om de wedstrijd snel(ler) te beslechten. De korte service bracht Buik in zijn favoriete kick and rush spelletje waar Patrick geen raad mee wist. Heel snel liep buik uit en won zo de partij. 2-1 voor ons!
Liesbeth zette ook door. Evelyn kraakte en ook daar wonnen we na een zeer zware wedstrijd.

Oef. 3-1 . Dit had echter helemaal anders kunnen staan.

Tijd om wat voort te maken want intussen was het al tegen 19u. Vicky had dit goed begrepen. Iedereen dacht dat ze iets kwam drinken op 11 maar blijkbaar was de eerste set al binnen. Ook in de 2de game kende Vicky geen probleem met Mayke Coeckaerts en pakte zo een makkelijk competitiepuntje mee.
Hannes (ook vol op puntenjacht) zag het niet zo goed zitten om tegen Sioncke zijnen B1 te verdienen. (want Hannes, bezig aan een schitterend seizoen stond tot zondag al op +8 punten).
Enkele gouden tips ( hij is links. En ge moet hem kwaad proberen krijgen) en peptalk (deley heeft er ook al van gewonnen ???) deden bij Hannes toch een beetje goeie moed opborrelen.
Bij een 3-1 voorsprong galmde de eerste 95dB-kreet van Sioncke door de zaal  en verscheen een klein maar geconcentreerd lachje op Hannes z’n gezicht en hij zette door. De 1ste werd verrassend makkelijk binnen gehaald…
met 12 dan nog… maar in de 2de game liep het net andersom.
Alles te herbeginnen in een spannende 3de game waarbij de fysieke toestand danig op de proef werd gesteld. Het werd een ware nek-aan-nekrace die uiteindelijk beslecht werd in het voordeel van onze youngster!
Zo zal Hannes (als hij geen enkels meer verliest van lagere geklasseerden) tegen nieuwjaar op de lift zitten richting B1. Proficiat hiervoor! Morgen mag de traktatie volgen!
Dankzij deze overwinning scoort ons team haar 5de winstmatch in deze ontmoeting en zijn de 2 punten binnen.
Intussen was de 2de mix al ver gevorderd in de 2de set. De eerste werd al met een duidelijk verschil binnengehaald en het liep niet anders in de 2de game. Lokerse G3 stoomt door naar 6-1.
Voor de statistieken mochten Hannes en Vicky nog de arena in. Aan de overkant stonden hun enkeltegenstanders Sioncke & Coeckaerts. Opnieuw draaide het uit op een felbevochten wedstrijd waar Hannes (op een B1-golf?) en Vicky een beresterke partij speelden. Nipt verlies in de 1ste werd gevolgd door duidelijke winst in de 2de. En opnieuw (voor de 5de keer deze avond) ging de 3de game naar de thuisploeg.
En zo stond een zeer overdreven maar daarom niet minder smakende 7 – 1-overwinning op het wedstrijdformulier.
Nadien had onze lieve Liesbeth heerlijke broodjes voorzien… jammer dat maar de helft van ons team is komen opdagen want Hannes & Mul moesten om 20u nog aan de slag in de herencompetitie.
Ze waren alleszins overheerlijk!

Wat hebben we geleerd?

 1. dat de partij pas afgelopen was tegen 20.40u! ofte een partij van meer dan 3u
 2. dat we herfstkampioen zijn met een schitterende 13 op 14. Alleen op het veld van Pluimplukkers lieten we een puntje liggen.
 3. dat onze 1ste en 2de achtervolgers op respectievelijk 4 en 7 punten staan (maar dat Eikenlo als het alles nog wint tot op 1 puntje kan terugkomen)
 4. dat we nà nieuwjaar vol voor de titel in 1ste provinciale gaan en dat onze competitie (op één wedstrijd na) reeds eind februari afgelopen is
 5. dat Hannes B1 wordt met de jaarwisseling!
 6. En dat dit dik verdiend! Hannes speelt al gans het seizoen op hoog niveau.
 7. dat Hannes in zijn herencompetitie niet meer de friste was
 8. dat we vandaag alle 4 de enkels wisten te winnen en dat we volgens de statistieken gemiddeld 3 op 4 enkels winnen
 9. dat Elke de onbetwiste leider is in onze statistiekenbank (2 verliespartijen op 13)
 10. dat uit onze statistiekenbank blijkt dat we gemiddeld met 6-2 winnen
 11. dat Mul nog moet trakteren (voor de 7-1) en dat Buik dat al gedaan heeft 😀

0 gedachten over “Verslag Lokerse G3 – Latem G2 : 7 – 1

 1. very nice indeed, de titel moet er in zitten mannen. Ook voor hannes proficiat, en inderdaad, als ik in enkel van Karel Sioncke kan winnen, dan den Hannes dat ook.

 2. Bij vraag van Mul aan buik hoeveel dat ik hem moest van onze traktatie van de 7-1, omdat ik nog moest spelen met heren 3, antwoorde buik “Ik heb ene gegeven maar het was van de pot”. Dit ter verduidelijking

 3. Ik heb alvast geleerd dat ik beter niet op het terrein ernaast een beslissende enkel afwerk als ene Karel Sioncke wordt afgedroogd… want zijn decibels hebben me danig afgeleid… 😉
  Misschien zelfs zo erg dat ik het in een 1e reactie na een nieuwe enkelnederlaag zowaar op die, tussen ons gezegd en gezwegen, werkelijk archislechte RSL-shuttles voor de lagere reeksen stak… Enfin, nu het er toch uit is, graag op zoek naar betere shuttles (genre Victor Queen of Maxima), bestuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *