Verslag Lokerse G4 – 4Ghent G2 : 5 – 3

Laatste wedstrijd vh seizoen en mathematisch al zeker vd titel, het beloofde dus een rustige match te worden.  We werden vriendelijk doch kordaat verzocht / verdreven omdat de eerste dames en eerste heren ploeg vanvoor aan het raampje willen zitten.  Soit, wij naar vanachter en we konden dan in alle rust zonder het gekwebbel vd courting en de smurf onze tegenstander 4Ghent partij geven.

Ondergetekende gaat volgende week skiën, en dus ga ik geen blessures riskeren, en ons Vicky werd opgevorderd door de eerste damesploeg, en plots heb je dus 2 B2’s minder op het veld, die toch in mix en dubbel wat de lijnen moeten uitzetten, de enkels zouden dus winst of verlies betekenen.  Gelukkig kon ik nog de Gianni uit mijn mouw toveren en die staat toch ook al zijn mannetje.  We offerden dus wat ervaring op, en lieten de jeugd zijn kans gaan.

HD moesten kersvers B1, Hans en Steven het opnemen tegen Butseraen/Dessers, een zeer geroutineerd B2 duo, die al redelijk wat toernooien in de b2 wonnen, onze mannen hebben dat aan den lijve ondervonden en vrij kansloos verloren.  Onze dames, Kimberley en intussen ook c1 Merel, speelden de spannendste wedstrijd DD, die ze uiteindelijk naar de derde set met 21-18 winnend konden afsluiten.   

Ik mag het al verklappen: voor de eerste keer in de moderne na-oorlogse geschiedenis, heeft G4 al zijn enkels gewonnen en dus de facto ook de overwinning vd match beet.  Hans speelde opnieuw tegen b2 Iwan, waar hij in de heenronde van verloor, maar nu als B1 was het vertrouwen en de foutenlast onder controle, 16 en 15.  Ook Gianni deed zijn ding tegen ervaren rot Koen. Hij liet zich bijna verschalken door de lepe ballekes en technisch spel in de eerste set, maar de tweede werd gewonnen met 11, dus dat zegt genoeg.  Ook Kimberley zorgde met haar negende (9e!!)  achtereenvolgende enkeloverwinning met 10 en 15 voor een deftige superstatistiek van 100%.  Merel kwam uit tegen An Thys, die wel een beetje geblesseerd was, maar soit, 11 en 14 is gewoon goed.

De mixen waren een formaliteit, en jammer genoeg ook een specialiteit van 4Ghent. Hier dienen we toch nog wat te trainen, want zowel Steven en Kimberley, als Merel en Gianni konden geen vuist maken tegen de routine vd tegenstanders, die verdiend de beide mixen wonnen.

Op minder dan 2 uur was de klus geklaard, we eindigen met 4 punten afgescheiden eerste in de stand. Nadien werd er nog wat gesocialized met de dames van d1 en konden we moe en voldaan afscheid nemen van een goed seizoen.  Ik ga mijnen bbq al gaan voorverwarmen om het legertje hongerige wolven hun overwinningsdiner aan te bieden!  Ik heb al gehoord dat Merel Bob gaat zijn en de Hans naar huis gaat brengen, als dat maar goed afloopt…

Captain Ley

Ps: ik heb op de quizz, een damestruitje vd bc gewonnen, relatief klein maatje en zal dat per loting (al dan niet gemanipuleerd) toebedelen aan één van onze drie dames, die dat dan ter plaatse op de bbq mogen aandoen, hehe, met dank van de voltallige equipe J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *