Verslag Lokerse H1 – Pluimplukkers H2 : 4 – 4

Zondagavond waren we weer present voor een potje badminton.Hier onze intrede iets voor 20.00 u in de sporthal.

Tijdens de dag had Schroyo toch een kansje geroken om na weer eens feestdis de overtollige glaasjes en hapjes af te werken en besliste in extremis om toch deel te nemen.
Donder die was weer eens zwaar doorgezakt tot 9.30 zondagochtend en had zowaar op zondagmiddag een paar glazen champagne laten staan tijdens alweer een feest. Over ambitie gesproken.
Kasteel die stond al op te warmen vanaf 17.30. Hij had al competitie bij H2 gespeeld.
Sander die kwam met zware skibenen en een jetlag terug uit Seoul.
Van Dries hebben we geen excusses gehoord dus waren de verwachtingen over zijn eerste optreden bij ons hooggespannen.

Van de Pluimplukkers wisten we dat ze heel graag paardeworsten met friet zouden eten na de wedstrijd, maar we geven niet graag worsten aan ploegen die ons komen afslachten. Dat was althans onze verwachting.Johan Muller wou eens badmintonnen zonder racket, maar dat bleek niet echt een succes tijdens de opwarming en dus ging hij toch nog eens snel op en neer naar Gent om een exemplaarke te halen.

De traditionele dubbel van Schroyo en Sander werd weer uit elkaar getrokken om een maximale score te halen.Donder en Sander namen het op tegen Dieter en Simon. Het werd een heel evenwichtige partij waar het verschil in heel kleine hoekjes zat. Sander en Donder wonnen de derde set nipt met 22-20.
Schroyo en Kasteel die hadden weinig moeite met Kris en David en wonnen vlot in 2 sets.
Lokeren Pluimplukkers 2-0, goed begin.

Sander en Kasteel namen het daarna op tegen Dieter en Kris. Zij winnen makkelijk de eerste set maar verzwakken in de tweede en door vele fouten van Sander aan het net moeten ze de winst in 3 sets laten aan Dieter en Kris.Vooral Kris speelde een goeie match met weinig directe fouten.

Schroyo en Dries namen het in de laatste dubbel op tegen Johan en Simon. Het werd een beetje wennen voor Dries. De snelheid ligt een stuk hoger dan op training en dus kon hij pas in set 2 een beetje uit de slag komen. Ondanks vele bijsturingen van Schroyo moeten ze ook in 3 sets de duimen leggen.
Stand in evenwicht 2-2. Een beetje balen!

Dan de enkels en dat is dit seizoen voor iedereen een verassing. Ook deze keer slagen we erin om 2 enkels te winnen.
Donder gaat na zijn opwarming in set 1 vlot over Johan in set 2 en 3.
Sander wint nipt in 3 sets tegen Dieter wat een aangename verassing is want we halen alvast een gelijk spel.
Shroyo is de laatste tijd ook goed bezig in zijn enkel.Dus er is hoop. De eertse set tegen Kris gaat heel gelijk op tot 16 maar dan gaat Schroyo door zijn enkel en het kalf is verdronken.
Dries speelt in de laatste partij tegen David. Hij had een waterkans maar de volgende gezegde zegt alles: ” Use your brains and not your fucking mussles”

Eindstand 4-4 en wij eigenlijk heel tevreden want we hadden het niet verwacht.

Wat de mannen na de wedstrijd in de kleedkamer moesten ondergaan moet ik hier nog even vermelden. De camenbert die Donder in zijn schoenen had steken is een recept waar menig kaas producerende abdij in Belgie jaloers op zou zijn. Zelfs aan tafel bij de Walter kon je de geur van de fijne vleeswaren niet achterhalen door de aanwezigheid van Donder zijn camenberke!

– Frederik Desander –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *