Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 3 – 5


“Lokerse H2 krijgt weer een dreun van jewelste”

Het is eigenlijk onbegrijpelijk hoedat we met Kasteel, Mul, Buik, Famacci, Dirk en Totem (waarvan de laatste 2 één wedstrijd speelden) toch den boot kunnen ingaan.
Die laatste plaats hangt waarschijnlijk als een molensteen rond onze nek want gisteren was er van topvorm weer weinig sprake.
Anderzijds moeten we ook stellen dat Oudegem een zeer risicovolle opstelling uit de hoed getoverd had die wonderwel klopte tot in de kleinste details.

Van de eerste 3 dubbels gingen er 2 duidelijk naar ons.
Mul & Kasteel haalden het (zoals verwacht) met de vingers in de neus van Roel & Cédric.
Op het andere veld verdeelden Buik & Totem netjes hun slechte dag. Buik speelde nen erbarmelijken eerste set, bij Totem lukte het vooral in de tweede niet meer.
Gelukkig kon Buik het met Famacci in zijn 2de dubbel wat rechtzetten. Vooral met dank aan de meervuldig voorkomende klasseflitsen van de Famacci.
Cruciale match werd die van Dirk met Mul waar het onwaarschijnlijke gebeurde. Set 1 ging duidelijk naar Glenn & Roel maar de 2de set krabbelde het Lokerse-duo recht en tekende aan met setwinst. In de derde set waren we constant baas maar de match werd op een bijna ondenkbare/onbegrijpelijke manier weggegeven. Bij een 17-12 voorsprong voelde je hun stress plots stijgen. Eerst ging het nog naar 19-14 en bij 20-17 hadden we nog 3 matchpunten over maar toen werden er 2 aftikkers (waarvan de 2de een meter boven tnet) onbesuisd in het net geklopt. Bordjes opnieuw gelijk en dan weet je dat die match altijd zal verloren worden. Dood doodjammer.

In plaats van een veilige 3-1 was het een 2-2 waar het (wederom) dankzij de opstelling van Oudegem nog alle kanten uit kon.
Het gevolg was dat onze ploeg weer als een pudding in elkaar zakt.

Kasteel kreeg de zware taak Glenn Van Schuerbeeck opzij te zetten (we hadden erop gerekend dat Kasteel Cédric Cooreman zou kunnen opsmullen)
En Glenn kon in de onderlinge ontmoeting opnieuw de voorsprong pakken (1/2).
Kasteel kwam er eigenlijk niet aan te pas. Een beresterke match van Glenn.

Op 1sten enkel moest “hapje” Mul plots alles uit de kast halen om van Cédric te winnen. Dit lukte jammer genoeg niet. Den 1ste set liet Mul zich in extremis nog ontfutselen, in de 2de was het overwicht van Cooreman te groot.

2-4 voor Oudegem. Het schip was zinkende.

In de tweede reeks enkels begon Buik furieus aan zijn partij. Met zijne vooze korte service stoomde hij in één ruk naar een 14-3 voorsprong. Set bijna binnen, dus vond ie het tijd om de aandacht wat te verzwakken waardoor opposant Jan Verwaeren volledig in de wedstrijd kon komen. In de eerste set kon hij natuurlijk het tij niet meer keren maar jan haalde wel overduidelijk de tweede set binnen.
Buik (nu furieus van colère) moest efkes afkoelen in de gang.
De derde werd gelukkig weer beter aangevat al moet ik toegeven dat Jan absoluut geen geluk heeft gehad.
Buik liep direct 5 punten uit waardoor het geloof bij Jan er vrij snel uitwas.

Alle druk op de schouders van de Famacci. De cap kon zijn team ternauwernood redden.
Met Nils had hij wel een taaie klant. Een zeer taaie zo bleek.
De eerste set werd duidelijk gewonnen door de Ouwegemnaar… maar in de tweede kon Famacci het initiatief overnemen. Maar afmaken zat er (zoals al gans het seizoen) opnieuw niet in. Nils kon in extremis 4 punten achterstand ophalen en Famacci strandde met 21-19 vooralsnog in het wiel.

De ontgoocheling was (en is nog steeds) enorm, ook omdat we Heren 3 hier absoluut geen dienst mee bewijzen.
Onze pudding veranderde in ne omvergevallen emmer zand.
Iedereen ging ontgoocheld zijn eigen weg.
Ik denk niet dat 2 ploeggenoten samen onder den douche gestaan hebben.
En bij de Walter was het al niet veel beter.
Proficiat aan de mannen van Oudegem.

Eén gedachte over “Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *