Verslag Lokerse H2 – Drive H2 : 6 – 2

Zondag stond onze voorlaatste wedstrijd in 1ste provinciale op het programma.
Het degradatiespook dat ons al een tijdje overschaduwde heeft ons nu ook officieel ingehaald.
De ploeg die ooit in 3de liga furore maakte zakt nu naar de buik van het Oostvlaamse badmintontoneel.
Maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om in schoonheid te eindigen.
The Fab 5 voor de thuisploeg waren Buik, Mul, Famacci, Totem en de Pemel.
“Let op mijn woorden!” zei den Totem “vandaag winnen we!”.
Met een verborgen lachje, een kuchje en ostentatief de kousen optrekken maakten zijn medespelers duidelijk dat zij er niet zo een goed oog in hadden.
Zoals verwacht kwam Drive af met hun sterkste bezetting: Thierry De Decker, Sven Van Nuffel en Bart De Smet zijn de B1’s, Geert Troch en Ive De Ruysscher de B2’s.

1ste : Buik/Famacci vs. Sven Van Nuffel/Bart De Smet (B1/B1)
De eerste set ging vlotjes naar de thuisploeg. Te vlot bleek, want in de 2de game kwamen we meteen 5 punten achter. Het gaatje kon niet meer opgehaald te worden.
Met opnieuw opperste concentratie in de 3de game eindigde de wedstrijd in ons voordeel.

3de : Mul/Totem vs. De Decker/Troch (B1/B2)
Blijkbaar helemaal niet goed gespeeld. Duidelijk in 2 sets den boot in. Het voornaamste uit deze wedstrijd was dat Thierry De Decker zich licht kwetste aan de lies en dat hij uit voorzorg paste voor de andere 2 wedstrijden.
Dit scheelt toch heel wat voor ons.

2de : Mul/Paemel vs. Van Nuffel/De Ruysscher (B1/B2)
Tging hem vooral in seriekes van ups en downs. Soms zelfs tot 7 punten na elkaar tegen en dan weer een serieke in ons voordeel. Wedstrijd werd uiteindelijk in de 3de game overtuigend gewonnen door het Lokersekoppel.

4de : Famacci/Totem vs. Troch/De Ruyscher (B2/B2)
Haalden allebei een aardig nivo. Op het commando van den Totem haalde Famacci zijnen hamer boven. Met succes.

Een hoopvolle 3-1 voorsprong na de dubbels.

1ste : Buik vs. Sven Van Nuffel (B1)
Net als in de heenwedstrijd mochten we elkaar bekampen. Buik had blijkbaar zijn lessen getrokken uit de vorige nederlaag. De eerste kon hij deze keer wel nipt binnenhalen (al scheelde het weer niet veel of hij had hem weggegeven). De tweede game haalden beide spelers hun betere niveau boven en kon opnieuw Buik (even close)met de pluimen gaan lopen. Een gelijkspel was al binnen!

2de : Mul vs. Bart De Smet (B1)
Zoals steeds smijt Mul altijd zijn volle gewicht in de schaal. En het scheelde weer niet veel.
De eerste game had hij achteraf bekeken moeten binnen halen.
Net iets te laat had Mul de tactiek van de korte service door. Op die manier werd Bart wel verplicht een 3de set toe te staan.
Mulleke kwam in die derde net iets te kort. Helaas pindakaas.

3de : Famacci vs. Ive De Ruysscher (B2)
Net als 2 weken terug had Famacci opnieuw de eer om een tweede enkelzege voor ons team te boeken. En net als tegen Latem slaagde hij in dat opzet. Hij begint zowaar op dreef te komen!

4de : Paemel vs. Geert Troch (B2)
Paemel die de laatste tijd op training toch al eens betrapt werd op het spelen van een enkelke mocht voor het eerst dit seizoen oogsten. In 2 sets sloeg hij zich voorbij Troch.
Eerlijkheidshalve moeten we erbij zeggen dat laatstgenoemde het nogal moeilijk had zich nog op te laden voor deze match, gezien de nederlaag toch al vast lag.

Conclusies van de week:
– Het uitvallen van Thierry had natuurlijk zijn gevolgen voor het verdere verloop van de wedstrijd… want in principe wint hij toch zijn 3 wedstrijden.
– Dit is nog maar onze 2de overwinning van het seizoen.
– Iedereen heeft op dezelfde dag en dezelfde avond eens goed gespeeld
– Hadden we van in begin van het seizoen dit niveau gehaald waren we er altijd ingebleven. Buik, Famacci en nu ook Paemel beginnen enkelkes te winnen, het geen in de heenronde zelden tot nooit gebeurde. Toen werden we in die discipline telkens met een 0/4 of 1/4 tot een nederlaag gedwongen.
– Als Oudegem volgende zondag thuis wint van Badlove is het alsnog Drive die ons zou vervoegen naar 2de provinciale. Pijnlijk is dat zij gedeeld voorlaatste staan (samen met 4 ploegen) met maar liefst 11 punten.
– Volgend jaar gaan wij For Champion!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *