Verslag Lokerse H2 – Lokerse H3 : 4 – 4

De inauguratie van de eerste zwarte president staat voor de deur, den Totem brengt zijn madam mee naar den BC, Elise gaat trouwen, den Davy gaat vroeg naar huis, de poesie eet gene kebab meer en den buik alleen maar een kleintje, … . Wat ik eigenlijk poog te zeggen: der zijn geen zekerheden meer, meneer; en alzo geschiedde het dat 4b2’s en 2c1’s favoriet waren in de derby tegen Lokerse H2, 3B1’s en 3 B2’s.

Van enige onderschatting zoals in de heenronde was echter geen sprake meer, en met de Mul erbij kwam H2 met hun sterkste opstelling naar Lokeren City, rekening houdende dat de Paemel liever champagne consumeerde op een receptie. Voorwaar een verstandige keuze.

De sterkte van Heren 3 is natuurlijk zijn perfect georganiseerde structuur en hiërarchie. Elkeen heeft een precies gedefinieerde functie en perfecte afgelijnde taakomschrijving.

De captain, Patrick houdt vooral de bonnekes bij; de Pens; onze logistieke directeur regelt vooral de douche-indeling en van de rest doet hij …. euh vanalles, en ondergetekende poesie is de persverantwoordelijk en officiële spreekbuis van de ploeg, een taak die hij onder lichte druk van zijn collega’s dient uit te voeren, op straffe van altijd eersten enkel te moeten spelen.

Daarmee komen we bij het mastermind, de goeroe, het brein, de man dankzij wie we de diepste dalen bereikten en de hoogste toppen scheerden; onze heilige technische directeur; de Wymie. Ondanks verwoede pogingen van Davy; werd niet meer naar hem geluisterd en was onze opstelling een complete verrassing voor H2 en hadden ze het dus bijn aaan hun fles; theeft maar 2 puntjes gescheeld.

Aan de dubbels zelf ga ik niet te veel woorden vuilmaken; H2 speelde steeds B1-B2 uit, tegen onze B2-C1 combinatie. Dries en Pens waren op HD1 duidelijk sterker dan Klaas en Dirk, alhoewel ze naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker werden. Toch mooie overwinning.
Patrick en Wymie waren tegen Famacci en Totem technisch duidelijk de mindere, maar karakter, spelinzicht en de wil om te winnen zorgde ervoor dat onze jongens een belangrijke overwinning binnenhaalden, 2-0 en we konden voor de overwinning gaan.

De 2e serie begon slecht; Wymie en Davy werden van de baan geblazen door Mul en Dirk. Onze jongens gingen kansloos ten onder. De match van de waarheid werd dus Buik – Totem tegen Pens en mezelf. 1e set dodo aan het doen en rap gedaan; maar vanaf dan begon het. In de tweede set ging het al een pak beter en in verlengingen werd de 2e binnegehaald. De derde set werd intussen gevolgd door de ganse zaal en dan stijgt iedereen natuurlijk een beetke boven zichzelf uit. Iedereen was wat gespannen wat zich uitte in veel foutjes en nerveus spel, maar wel spannend tot op het eind. Spijtig genoeg kregen de toeristen van H2 op het juiste moment de juiste pluimen, en met 22-20 in de derde set gaven we de overwinning en misschien ook het behoud in 1e provinciale weg.

De enkels dan; alwaar het belang van onze opsteling weer duidelijk was. Iedereen had de tegenstander die hem het beste lag, zodoende hadden we zeker nog kansen. Davy kwam uit tegen de Mul, en het mag gezegd worden, deze keer speelde hij wel goed. Mul deed wel goed mee, maar al te veel illusies omtrent winnen zal hij zich allicht niet gemaakt hebben. Onzen Davy, kon zich ondanks zijn emotionele toestand toch nog goed concentreren; won verdiend, en dus …

Melanie, als je dit leest, de smurf draagt deze wedstrijd aan u op, en meldt u ook langs deze weg nomaals dat hij nog altijd redelijk zot van u is. Zijn hartje loopt over van liefde en hij ziet toch zo erg af van de breuk. Mij werd de dichterlijke vrijheid gegund om te pogen de diepste gevoelens van den Davy weer te geven; maar niets werkt zo goed als een gesprek tussen de 2 gebrokenen en hun gedeelde hartenzeer; eventueel aangevuld met goedmaaksex…

Na deze volstrekt irrelevante en nodeloos emotionele onderbreking van de derby; was het aan den buik en de poesie. Den Buik kwam uit tegen ondergetekende; en ik voelde me zeker niet kansloos tegen mijn jarenlange vriend. Op het terrein werden er echter geen cadeautjes uitgedeeld en het ging hard tegen hard. Vooral de routine in enkel spelen bleek de doorslaggevende factor, ik kon regelmatig een crossdrop scoren en de motor van de buik sputterde ook wel eens als het op smashen aankwam; maar hij kon steeds enkele puntjes voor blijven en zodoende pakte hij met 16 en 17 verdiend de wedstrijd, volgende keer 3 sets; buikvis!

Klaas tegen Patrick, oftewel de klassieke enkelspeler tegen een combinatie van tennis, pingpong en waterskiën, de stijl van Patrick valt gewoon niet te omschrijven en dat maakt het dus lastig om tegen hem te spelen. Natuurlijk kan de Klaas ook aardig op een pluimke kloppen en de truken van de patrick volstonden niet om Klaas voldoende uit evenwicht te brengen.

Den Dries werd strategisch op HE4 geplaatst om zo Buik of Klaas te ontwijken en een hapje te krijgen met de Famacci. Dat zou toch even anders uitdraaien want gesteund door vrouw en kind, speelde de Famacci vol vertrouwen en moest Dries alles uit de kast halen om uiteindelijk toch te winnen. De volgende keer zetten we gewoon de Pens tegen de Famaey en dan doet ie zelf ne pamper van zijne kleinen aan.

Terwijl de 4-4 op gemengde gevoelens onthaald werd stonden er al belangrijker zaken op het programma, met name welke saus moet er op de kebab. De Walter zijnen omzet ging ook omhoog en de sfeer zat er goed in. Vooral de ongebreidelde drankzucht van den Totem en den Buik viel sterk op.

Ondergetekende had om 20.00u ook nog een match in de gemengd, en na mijn vorig verslag over Vicky en Elise, was er plotsklaps veel volk geïnteresseerd in G4. Na deze wedstrijd was de meerderheid al naar huis en dronken we nog een paar vedettjes. Totem had nen chauffeur bij en den buik had niet te veel werk maandag dus de Duvel en Maredsous vloeiden onophoudelijk. Twas lang geleden maar den buik was mega-zat; zijn ogen waren vierkant, en hij kon nie meer klappen; vandaar ook de bedenkelijke kwaliteit van zijn verslag van bovenstaande wedstrijd.

Soit, we sluiten de derby af met de melding; dat wij er alles aan zullen doen om in eerste te blijven; inclusief geheelonthouding op drank en sex-gebied, vooral den Davy dan.

-De Poesie-

6 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – Lokerse H3 : 4 – 4

  1. Poesie zijn schrijfsels waren dan ook iets minder… “troebel” dan die van Buik. Laat ons hopen dat er volgend jaar zowiezo nog één ploeg in 1ste provinciale zit. (Godver… bij deze 6-0 voor H3.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *