Verslag Lokerse H2 – Pluimplukkers H3 : 6 – 2

Heren 2 pakt leiding met 4 op 4!

Deze week kreeg ik jammergenoeg de keerzijde van de verantwoordelijkheid als Captain te zien. Het regende afzeggingen voor de match van gisteren. Studies, onze eerste herenploeg depanneren, blessures en nog een paar andere redenen kreeg ik bijna dagelijks in mijn mailbox gedropt. Gelukkig bleken er een paar konijnen in de Lokerse hoed te zitten. Zo merkte ik dat Jasper wel eens goesting had om zijn intrede te maken in de liga competitie en dat Robin na de match op zondagmiddag met H1 nog wel zin had om een paar extra pluimkes te kloppen op zondagavond. Buzze had dat ook in zijn planning staan, maar sneuvelde ongeveer ter zelfde tijd als als den derailleur van Wout Van Aert in Erpe Mere. En zo kwam ik uit bij Joren, Robin, Jasper en mezelf.

De captain van de Pluimplukkers had zo een beetje dezelfde ervaringen het voorbije weekend en zo kwamen met 4 tegen 4 te staan. En dat was ook het resultaat waar ik op gokte. Game on.
We kozen voor vaste koppels, Joren/Robin en Jasper/Sander. Joren en Robin begonnen heel voortvarend en wonnen makkelijk in 2 sets van Dieter en Brecht. Jasper en ik vergaat het wat minder. We speelden goed, maar kwamen te kort op het eind van set 1. In de tweede set hebben we geluk dat Gaby en Davy op het eind de foutjes maken en we zo een derde set krijgen. Jasper werd wat meer opgezocht door de tegenstanders, maar Jasper bleek in een genadigde avond te verkeren en bracht bijna alles terug. We sluipen samen richting eind en na één matchpunt voor de Pluimplukkers kunnen wij de match alsnog winnend afsluiten. Zowaar 2-0. Tijdens de korte pauze merk ik bij mijn teamgenoten dat ze overtuigd zijn van een overwinning deze avond en met goede moed beginnen we aan de volgende 2 dubbels. Jasper en ik winnen nu wat vlotter van Gaby met Brecht, maar de overmoed van Joren en Robin wordt nu even getemperd door Davy en Dieter. Na drie sets winnen ze maar heel nipt met 22-20. 4-0 na de dubbels.
Door het gebrek aan wat vers bloed moet ik dan noodgedwongen eens enkelen. Een cooling down matchke voor de 20 jaar jongere Davy, maar die had de meeste van zijn pijlen al verschoten in Erpe Mere eerder die dag en ik wist zowaar op setpunt te komen. Jammer van de cross netbal die nipt buiten vloog. In set 2 loop ik mee maar kan nooit overnemen. Eerste punt binnen voor de Pluimplukkers.
Na twee sterke dubbelmatchen moet ook Jasper moegestreden zijn meerdere herkennen in Dieter. Nu de eerlijkheid gebiedt te melden dat zelfs een frisse Jasper waarschijnlijk de duimen zou moeten leggen tegen Dieter in enkel.
Joren en Robin zijn dan aan de beurt om het kalf op het droge te brengen. En dat doen ze en bijna op éénzelfde manier. Beiden winnen vlot hun eerste set, maar moeten op het einde van set 2 hun tenen uitkuisen om respectievelijk Brecht en Gaby van een derde set te houden.
We winnen dus onze tweede thuismatch met 6-2 en nemen het volgende week op tegen titelkandidaat Latem. Hopelijk kan ik over wat meer volk beschikken.
Tijdens het nuttigen van wat drank en spijs bleek dat Jasper nog nooit ingang betaalde voor de fuiven van de mannen uit Gent en dat er dus bij de eerst volgende gelegenheid een gepeperd factuurke ligt te wachten aan de ingang van de Pluimplukkers-fuif.
Captain Sander

Eén gedachte over “Verslag Lokerse H2 – Pluimplukkers H3 : 6 – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *