Verslag Pluimplukkers H3 – Lokerse H2 : 4 – 4

Zondagavond vertrokken we met een klein hartje richting Gentbrugse sporthal. De massaspurt in 3de liga B is definitief ingezet. Het verschil tussen de eerste en de laatste bedraagt amper 4 puntjes. Met andere woorden, alles is nog mogelijk, 2 keer verliezen in onze laatste matchen betekent waarschijnlijk degradatie, 2 keer winnen houdt dan weer de kampioenstitel in.
Ons ploegje staat gelukkig al een gans seizoen bij de eerste 2, daar hadden de Pluimplukkers iets meer zorgen mee, want voor hen betekent alleen een 5 op 6 het behoud in de liga.
Door de afwezigheid van Hanzzz (in actie met G4) kon captain Buik voor het eerst allemaal B1/B2 duo’s naar voor schuiven. Dat geeft natuurlijk de vrijheid om de sterktes bij de tegenstanders wat in te schatten (of beter op welke posities zij hun beste koppels zouden plaatsen).
Buik & Paemel begonnen voor het eerst op de eerste plek en kenden weinig problemen tegen Eloot/Van Cauwenberge. Gelijktijdig wonnen Courtin & Driezzz bijna even afgetekend van Ewout & Livio. De ideale start dus.
De 2de ronde dubbels vielen iets zwaarder op de maag. Opnieuw Buik & Paemel hinkten een ganse eerste set op achterstand maar konden nog net op tijd haasje over doen tegen Ewout & Brecht. Ook de tweede set ging heel gelijk op, maar de ervaring haalde het opnieuw van de jeugd.
Netjes 3-0 😀
En we gingen door. Courtin & Hannezz kregen 2 B2’s tegenover zich. De eerste slag ging nog het net in maar gaandeweg de partij bloeide het duo helemaal open. Opnieuw afgetekende winst en zowaar een eerste puntje (aka. de definitieve redding?) was een feit.
Tot zover onze favoriete discipline. Nu gingen we over naar het enkelspel. Iets meer in de kaart van de jonkies van de Pluimplukkers.
Buik opende tegen De Cleene en dat viel wat tegen, het leek of Buik zijn skibotten nog aan had, want echt vlot bewegen deed em niet. Makkelijke winst voor Dieter. Op 1ste enkel kreeg Dries een “iets haalbaardere” kaart met Ewout… maar Dries trok na een eerste ralleyke al bijna even grijs als zijn haar… ook hier kwamen we niet in de buurt.
Naar Hannez dan die af en toe met een stunt uitpakt. Maar ook hij was niet opgewassen tegen zijn tegenstander.
Onze B2’tjes mochten het dan weer doen zeker? Courtin werd van stal gehaald maar kreeg met Livio een brok graniet tegenover zich. Courtin werd aanvankelijk weggeblazen, maar meester analist (jaja, dat doet hij dus tussen de ralleys) kon de partij doen kantelen. De eerste ging nog wel verloren maar in de 2de set was good-old Courtin de baas. De Lokerse supporters lieten zich horen en dat deed ook het Gentse publiek aanzwellen. Na het keren op 11 leek Courtin naar de overwinning te stomen, maar bij een discussie over de tussenstand liet hij zich ringeloren. 16-12 werd 16-13 en dat bleef even in zijn hoofd spelen. Hier had zijn ervaring moeten bovenkomen. Livio liet het uiteraard niet liggen en kwam op dubble-matchpoint. Courtin wist ze nog wel weg te werken maar moest alsnog in verlengingen te buigen. Straf gespeeld van Livio en voor Courtin een eerste enkelnederlaag van het seizoen.
Niet getreurd, met een puntje zijn we zeer content en menen we onze redding te hebben getekend… al zou het in theorie alsnog kunnen mislopen, maar dan moeten de sterren toch al héél slecht staan.
Douchen doen ze in Gent blijkbaar met een meterke bier. U begrijpt, volledig ons ding zowaar! Warme straal langs buiten, lekker fris in de keel. Buik had wel schuim in zijn ogen. Maar voor herhaling vatbaar 🙂

We onthouden dat :

 • we met dit ene puntje opnieuw alleen aan de leiding komen in deze reeks
 • we hier niet te veel mee moeten stoefen want ons wedstrijdsaldo staat op 0 en onze game- en puntensaldo scoort zelfs negatief :-S
 • dit natuurlijk ook veel zegt over onze efficiëntie 😉
 • het echt de moeite loont om het klassement eens te analyseren
 • we volgende week thuis aan de slag moeten tegen de Mintons nr. 2 in de stand
 • we daar best niet verliezen want in theorie kunnen we nog steeds op een voorlaatste plaats eindigen
 • de winnaar van de partij anderzijds veel kans maakt om kampioen te spelen
 • de mama’s zeer lekkere broodjes gemaakt hadden
 • we het zekere voor het onzekere genomen hebben en maar in Gent blijven plakken zijn
 • dat we al snel een groot deel van de Pluimplukkers geklopt hadden in den derden time, alleen Ewout had zich vastgebeten in de tafel en had er nu nog gezeten moesten we zijn doorgegaan
 • Pluimplukkers nu zonder blozen 4 op 4 moet halen om zich nog te redden
   

0 gedachten over “Verslag Pluimplukkers H3 – Lokerse H2 : 4 – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *