Verslag Pluimplukkers H3 – Lokerse H2 : 7 – 1

Vol goeie moed en in de overtuiging dat we gingen stunten trokken we richting Gentbrugge. Goeie moed omdat de Kasteel onze ploegsterkte toch wat hoger bracht en overtuiging omdat David Hesters (ulderen beste speler) er bij die mannen niet bij was.
Eén iemand ontbrak bij ons en dat was Dirk die nog steeds op de sukkel is met zijn Griekse god Achilles. Klaas, ook gekwetst aan de rechterhand (iets met ontstekingen, rottingsverschijnselen en dood vlees) zag het toch zitten een enkelke te spelen.

De Dubbels:

1sten : Paemel/Kasteel vs. Erwin De Ley/Peter De Reu (B1/B2)
Het Lokersekoppel slaagde er eigenlijk nooit in het Pluimplukkers te bedreigen. Veel te veel fouten. De eerste set slaagden ze er bijna nog in de scheve situatie recht te trekken, in de tweede bleef de 5-puntenkloof van Peter/Erwin wel stand houden. Verdiende winst voor de tegenstanders.

2den : Buik/Totem vs. Erwin De Ley/Peter De Reu (B1/B2)
Die mannen hadden al een matchke achter de rug en da hebben we snel geweten. Het stond al 11-1 tegen dat we voor de eerste keer een ralleyke mee deden. Daarna begon het wel te lopen. De eerste kon niet meer gered worden maar de tweede wonnen we verdiend. De finale set werd een ware thriller. Aanvankelijk konden we nog draaien met een 11-6 voorsprong maar hoe dichter we bij de 20 kwamen hoe dichter zij bij ons.
Pluimplukkers kwam op matchpunt en de pech tot bij ons. Een aftikker van Buik plakte op de witte netband, in plaats van 20-20 was het gedaan.
Doodjammer.

4den : Paemel/Famacci vs. Gilles Matthys/Pieter Noët (B2/B2)
Den eerste set liep het voor geen meter, vooral de Paemel had te kampen met iets in de richting van nen offday. Den eerste ging duidelijk verloren. Maar de wederopstanding werd ingezet. In de tweede werd het initiatief nadrukkelijk overgenomen wat resulteerde in 5 setpunten.
Ik weet niet wat er dan gebeurde maar de set ging alsnog verloren.
Er zat opnieuw heel wat meer in.

3den : Kasteel/Totem vs. Koen De Reu/Gilles Matthys (B1/B2)
Ook hier werd aangetekend met verlies en opnieuw was het zeer nipt. De eerste set kwamen de Pluimplukkers op 2 setpunten, waarvan enkel het eerste gered kon worden. De tweede werd ietwat knullig cadeau geschonken. Kasteel/Totem kwamen aanvankelijk 20-18 voor, gevolgd door 2 identieke fases. 2 keer geven die mannen ne flickservice, 2 keer laten we hem vallen, 2 keer bal op de lijn. Dit gevolgd door in de ralley opnieuw te gokken dat hij uitvalt. En jawel. Opnieuw bal op de lijn. Game over.

Tja, en zo stond het droog 4-0.
Wat bij de Kasteel heel klein is was bij die mannen heel groot.
Piet 😉
Nee, met een beetje meeval had het evengoed 2-2 kunnen staan.

De enkels:

HE 4 : Famacci vs. Pieter Noët (B2)
De moed zonk ons al heel snel in de schoenen toen 5 minuten later de eerste enkelwedstrijd was afgelopen.
Famacci verloor na een ware uitputtingsslag in 3 sets.
De eerste ging verdiend naar Pieter, maar de tweede kon Famacci iets sneller rondspelen. Pieter boog maar brak niet.
Famacci bleef onzorgvuldig in de afwerking wat gevolgd werd door vertwijfeling.
Wedstrijd gespeeld, twas 5-0 voor de thuisploeg.

HE1 : Buik vs. Koen De Reu (B1)
Ook Buik had zijn dagje niet. Nu niet dat het barslecht was, twaren vooral een koppel zware benen (mss. wel schaatsbenen) die de naam moesten dragen.
Den eerste ging naar Koen, den tweede iets minder nipt naar Buik.
In de derde waren het 2 lege vaatjes tegen elkaar waarin de lepe trucen van Koen de doorslag gaven.
Ik durf het haast niet meer zeggen, maar ook hier zat er dus meer in.

HE2 : Kasteel vs. Erwin De Ley (B1)
Kasteel kwam amper in de problemen tegen De Ley. Den tweede set werd het zelfs een afslachting (21/6). Kasteel zorgde voor de eerredder, Erwin De Ley voor het rondje achteraf.

HE3 : Klaas vs. Peter De Reu (B2)
De allerlaatste wedstrijd van de ontmoeting, maar de eerste van Klaas (door zijn kwetsuur alleen op enkel geposteerd)
Twas een wedstrijd waarin Klaas zijn ontgoocheling over al het voorgaande maar moeilijk kon verbergen. Een beetje neerslachtig, een beetje gedemotiveerd schonk hij Peter de overwinning (incl. 2 competitiepuntjes).

En zo was een loodzware 7-1 nederlaag een feit. Wat gezien de omstandigheden toch fameus aankomt. Iedereen was uitermate ontgoocheld. We krijgen een weekje de tijd om ons op te laden voor de volgende match, de galamatch waar we voor het seizoen reikhalzend naar uitkeken… maar waar we nu met een zeer klein hartje naartoe moeten kijken. Bij verlies zal je volgend jaar onze verslagjes onder heren 3 moeten zoeken ipv. heren 2.

Gelukkig was er cafébaas Kurt Rogiers (maar de ape-stonede versie dan) die nog een lachje op ons gezicht kon toveren.
Hij vroeg zich af in wavoor glas hij nen dubbele Westmalle moest gieten, hij zocht zijne tweeloop toen er gevolgtesoep werd besteld en hij had een Turkse muzikale familie in zijn boxen wonen (ofwel stond hij op Radio Al Jazeera)
Die mens had gisteren waarschijnlijk ne zetel opgesmoord (volgens mij ontbreekt er toch enen)
-Buik-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *