Verslag prestaties Sam in 1ste nationale

Even een kort verslagske over de 3de speeldag in 1ste nationale (met Sam bij Lebad)

Gisteren werd de derde speeldag in 1ste nationale afgewerkt. Plaats van gebeuren was de sporthal van Drive in Dendermonde, dus voor Sam geen verre verplaatsing. Tegenstanders van Lebad (met Sam dus) waren Webacsa en Ixelles.

Tegen Webacsa werd een 4-4 gelijkspel behaald. Sam moest in het enkel aantreden tegen klas- en TSS-genoot Marijn Put. Het werd een zeer spannende driesetter van een zeer hoog niveau. Sam haalde de eerste set binnen met 22-20, in de tweede set bleef het tot 18-18 gelijk maar op het einde bleek Marijn iets scherper. Jammer, want dit was echt wel de kans voor Sam om af te maken in twee sets. Tot dan was hij op zijn minst de gelijke van Marijn. In de derde set nam Sam een dramatische start, bij interval stond hij 11-2 achter. En na een gekke achtervolging (waarbij heel de zaal met verbazing stond te kijken) kon hij nog sterk terugkomen, maar het verschil was te groot. Uiteindelijk ging de derde set verloren met 21-16, maar erger was dat de adductoren aan de rechterlies begonnen op te spelen.

Tweede ontmoeting was tegen Ixelles. Sam stond daar in de eerste enkel tegenover Nathan Vervaeke, ook geen hapklare brok. In een sterke 1ste set haalde Sam het met 21-13. Maar in de tweede set werd het duidelijk, door de opgelopen blessure tegen Marijn, dat Sam het snelle tempo dat nodig was om van Nathan te winnen, niet kon blijven brengen. Tweede set ging nog nipt verloren en halfweg de derde werd de blessure te erg zodat opgeven nog de enige optie was.

De ontmoeting werd wel door Lebad met 5-3 gewonnen. En het belangrijkste gevolg daarvan was dat, met nog één speeldag voor de boeg, Lebad reeds zeker is van deelname aan de play-offs (samen met Team Veltem-Beitem Motors en met Saive).Voor de vierde plaats in de Play-offs gaat het nog tussen Webacsa, Ixelles en in mindere mate Everbergse. De Nekker en Grace-Hollogne zijn al veroordeeld tot de play-downs.

En dus voor zijn eerste seizoen in 1ste nationale staat Sam al onmiddellijk in de Play-offs…. Great !

Werner

0 gedachten over “Verslag prestaties Sam in 1ste nationale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *