Verslag Royal Antwerp G2 – Lokerse G1 : 3 – 5

Op de laatste zondag van oktober werden we verwacht op het Kiel, in Antwerpen. In de heenmatch waren we niet verder gekomen dan een gelijk spel en dus was het een beetje koffiedik kijken wat het zou kunnen worden vanavond. Het busje was ruimschoots op tijd aangezien president Kennedy niet voor problemen zorgde en dat op tijd zijn had zo zijn aangename effecten. We konden nog het einde van een potje voetbal meepikken en toen we ons gingen omkleden kregen, Jordy en ik, het aangename gezelschap van Ellen, die iets later was. Jammer dat Ellen er toch voor koos om zich te gaan omkleden bij Kaat en Joke.

Effen na zessen begonnen we aan de dubbels, waar Jordy en ik razendsnel de eerste set binnenhaalden. Tom en Yves konden hun kansen niet echt verdedigen door een blessure aan de schouder van Tom. Dus ook set 2 werd makkelijk gewonnen. Pech voor Tom die ook in zijn enkel verstek moest geven.
Bij de dames was iedereen wel fit en werden vaak heel wat lange rally’s gespeeld. Kaat en Joke kwamen in set 1 echter niet verder dan 14. In de tweede set raakten onze dames beter op dreef, maar de bijna gemaakte punten kantelden soms toch nog in het voordeel van Karen en Nathalie waardoor ze bleven steken op 19.
De enkels dan. Op HE1 mocht ik het opnemen tegen Steven terwijl Jordy, Yves partij gaf door de blessure van Tom. Mijn match tegen Steven was echt zwoegen. Ik stond de hele tijd op kop ,maar had het heel erg moeilijk met het sterke netspel van Steven. Happend naar adem en dankzij het gebrek aan shuttles slaag ik er toch in de eerste set met verlengingen te winnen. De tweede was een kopie van de eerste alleen zonder de verlengingen, dit keer door 2 fouten van Steven op het einde van de match. Een leuke onverwachte overwinning.
Jordy leek dan over Yves te gaan walsen, maar dat draaide effen anders uit. Jordy wint de eerste met 6, maar raakt de pedalen weer eens kwijt en Yves wint zowaar de tweede set. In set 3 krijgt Jordy zijn spel maar niet onder controle en staat 16-8 achter. Verloren zaak dus. De supportersbank zag dat het tussen de oren zat bij Jordy en dus kwamen we met een ideetje om die grijze massa aan iets anders te laten denken. Ik begon dus maar te lallen over zijn Michele (zijn muze) en haar edele heuveltjes. En het wonder geschiedde. De besognes die Jordy al 2 sets teisterden lijken weg te smelten en hij kruipt helemaal terug tot bij Yves. Yves was volgens mij ook iets teveel bezig met de heuveltjes, want die kreeg nog slechts 2 punten uit zijn racket geschud. Dus Yves in extremis met 18-21 de boot in.
Ondertussen was Joke heel goed bezig tegen een sterke Nathalie. Mooie rally’s afgewisseld met snelle winners. Joke vond haar zelf niet goed spelen, maar de score loog niet 21-10 en 21-14. Ellen die dan al meer dan een uur hadden zitten toekijken moest dan aan de slag tegen Karen. Dat lange wachten, trage shuttles en de linkshandigheid van Karen deden snel de boeken dicht voor Ellen in de eerste set. Ellen kreeg meer grip op de wedstrijd in set 2, maar kan Karen niet meer verleiden tot een derde set. Indien Ellen zich bij ons had omgekleed zoals aanvankelijk de bedoeling leek dan was de uitslag vast anders geweest.
2-4 dus, met de mixen nog achter de hand.
De chemie die Jordy en Ellen soms uitstralen als ze mixen bleek te zijn achtergebleven op linkeroever en dus gaan ze verassend snel de boot in. Ze leken er geen erg in te hebben omdat ze alle vertrouwen hadden in de goed afloop van de match van Kaat en ik. Dat vertrouwen leek Kaat wel vleugeltjes te geven. Kaat speelde 2 klassen beter dan vorige week en dus werd er vlot in 2 sets gewonnen.
3-5 de eindstand en met deze 2 punten zijn we ook redelijk zeker van het behoud in 2de liga. Eerste doelstelling van het seizoen dus gehaald. Rest er ons nog te winnen van WitWit in de laatste match van het seizoen om een ander huzarenstukje voor elkaar te krijgen.Indien we winnen van WitWit hebben we van iedere ploeg in deze reeks gewonnen. Een stuntje die je niet vaak ziet of meemaakt. Maar, nu eerst 2 weken genieten van geen competitie en een beetje vakantie.
Sander “the holiday” Captain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *