Verslag Sentse H2 – Lokerse H12 : 4 – 4

Naast het ghostwriten van de memoires van Heren 11, moet ik als Heren 12-kapitein natuurlijk ook verslag doen van de eigen jongens. Dat dit even geduurd heeft is te wijten aan de ontgoocheling die het resultaat tegen Sentse 2H toch wel teweeggebracht heeft.
In de heenronde namen we nog vlot afstand van deze ploeg (7-1), maar dit keer raakten we niet verder dan een gelijkspel.

Er zijn natuurlijk verzachtende omstandigheden in te roepen. De heenmatch was thuis en in de kolkende Durmehal kan Heren 12 altijd wat meer. Ook konden we toen rekenen op sterinvaller Wouter. We lachen wel af en toe (eigenlijk heel vaak, om niet te zeggen constant) met zijn vuurrode haardos, maar hij is wel degelijk een versterking voor ons ploegje.

Maar, bovenal was dit schabouwelijke resultaat het gevolg van de ingevoerde democratie. U moet weten dat Sint-Laureins een eindje rijden is en beschaafde jongens als wij zijn wordt er bij ons niet de hele tijd over tieten en kontjes gebabbeld. Bij een streepje Rachmaninov werd dan ook in alle sereniteit overlegd over hoe we Sentse gingen aanpakken. Nu had mijn tactisch vernuft een opstelling voor ogen waarmee we in Sentse zo goed als zeker de overwinning zouden wegkapen, maar de dekselse democratie stak daar een stokje voor. Door de inmenging van mijn ploegmaatjes verdween mijn strakke opstelling en werd een nieuw plan op poten gesteld. Wankele poten, zo zou later blijken.

Vooral in de dubbels bleken de veranderingen weinig succesvol. Lieven en ik maakten op HD1 wel snel komaf met de tegenstand, maar de drie andere dubbels gingen in twee sets verloren. Het was wel steeds spannend, maar het was toch telkens de tegenstander die aan het langste eind trok.

Jens en Flor kenden op HE1 en He2 geen problemen met hun tegenstander en ook ik haalde op HE3 met zware cijfers uit. Lieven had de pech de beste tegenstander tegenover zich te krijgen en ging dan ook in twee sets onderuit. 4-4, een gelijkspel dat toch lichtjes aanvoelde als een verlies.

We onthouden dat:
– Heren 12 vanaf nu een dictatuur wordt met mezelf als dictator
– een dictator macht uitstraalt en meisjes daarop vallen (hint hint)
– er nog heel wat werk is aan de dubbelskills van Heren 12
– de enkelskills al heel wat beter ontwikkeld zijn
– Flor en Jens ondertussen toch al op 6 competitiepuntjes staan
– het verloren puntje dan maar dit weekend moet gepakt worden tegen Hoge Wal (vrijdag) en Gentse (zondag).

Verlee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *