Verslag Shuttle Stars H1 – Lokerse H12 : 3 – 5

Na een geslaagde clubdag was het zondagmiddag aan Heren 12 om zich voor de tweede keer dit seizoen te bewijzen. Op de clubdag hadden de drie kapiteinsmusketiers (Athos D’hont, Porthos Verlee en Aramis D’hondt) tot in de vroege uurtjes gepalaverd over een ideale opstelling. Zonder onze 3-5 overwinning te willen spoilen (oeps 😀 ) kan wel gezegd worden dat deze top-secret nachtelijke bijeenkomst zijn vruchten afwierp.
Om verder te werken aan de professionalisering van Lokerse BC werden de 6 spelers (Rik, Simon, Thijs, Mattis, Bart en Sam) op de wedstrijddag bijgestaan door een hele batterij aan mental en physical coaches, kapiteins, supporters, voedingsdeskundigen, analisten, journalisten, meesters-tactici etc. (lees: nolifers Frederik en ik waren er ook bij).
Mattis en Bart hadden de weinig benijdenswaardige taak om aan te treden tegen 2 C2’s en in twee korte sets moesten ze dan ook het onderspit delven.
Thijs en Simon daarentegen hadden weinig moeite met hun tegenstanders en maakten de achterstand direct ongedaan.
Opa Rik en kleinzoon Sam (sorry Rik, kon het niet laten) mochten op dubbel 2 aantreden tegen een Nederlandse C2 en een zoveelste broer uit de Peeters-clan. Een mens zou zich afvragen waar ze die broertjes toch blijven halen… 😛
Opa of niet, in twee sets werden de mannen van Wachtebeke opzij gezet. We zouden kunnen denken dat het lag aan een goeie smash op tijd en stond, dan wel een solide Lokerse opslag en dito verdediging, maar dit zou te kort door de bocht zijn. De objectieve waarnemer beseft immers dat enkel de tactische racketwissel – of is het Rikketwissel; flauwe woordspeling, je m’excuse – en Riks bruisende sportdrank voor de overwinning zorgden.
Thijs was intussen gestart met zijn enkel en met de nodige cool, door sommige Poolse kapiteinsindividuen onterecht verward met apathie, haalde hij ook nu weer de overwinning binnen. 2de competitiepuntje en 4e zege op rij.
Mattis en Bart mochten het op HD4 opnieuw samen proberen en ondanks de beterschap ten opzichte van hun eerste dubbel mocht het ook nu niet baten.
Aan Rik, Simon en Sam om toch minstens één extra wedstrijd te winnen.
Rik was het kind van zijn eigen geniale tactische clubdagingeving en werd geslachtofferd tegen Kim Peeters. Omdat Frederik en ik keuzes moesten maken, moest de arme man het helaas doen zonder coaching en dat was er ook aan te zien. Twee korte sets en game over. Nu, het moet gezegd dat Kim Peeters echt wel goed speelde en het zelfs met weldoordachte coaching moeilijk geweest zou zijn.
Achteraf bleek onze keuze voor het coachen van Simon en Sam de juiste, want zij wonnen hun wedstrijd wel. Dankzij grondig tactisch bijsturen na set 1 (“Goed bezig jongens, doe zo voort”) werd de klus telkens in twee sets geklaard.
3-5 overwinning en voorlopig ongeslagen, wie had dat kunnen denken 🙂
We onthouden dat:
– De beste opstellingen blijkbaar dronken gemaakt worden
– we daar volgende keer rekening mee zullen houden *hips*
– oude mensen hun cola niet meer inclusief rietje krijgen
– ook ik blijkbaar in die categorie val
– Sam blijkbaar beter speelt zonder fotograferende paparazzi
– we papa Danny uiteraard terug verwelkomen op onze volgende wedstrijd
– Frederik zijn auto te klein is voor 5 personen
– ik voor de rest van het seizoen shotgun/hoedje op zeg voor de passagierszetel.

0 gedachten over “Verslag Shuttle Stars H1 – Lokerse H12 : 3 – 5

  1. Ik eis wel een kleine rechtzetting: bij het opstellen van de ploeg waren NIET alle coaches dronken ! (ik moet denken aan mijn sobere imago). Waar is trouwens de tijd dat de spelers van H10 (met Fré en Pieter) enkel een tomatensoepje nuttigden?

  2. Het is ten strengste verboden om shotgun te zeggen voor het voertuig in zicht is. Mensen die shotgun roepen vooraleer de auto in zicht is, worden verplicht om op de b*tch seat te gaan zitten…

  3. tenzij ik me als een piraat verkleed… 😀
    Uit de shotgunregels:
    If one of the potential occupants of the vehicle is dressed (convincingly) as a pirate then they are given automatic shotgun. In the event of more than one pirate being present, a sword fight shall determine the successful shotgunner. This is known as The Pirate Rule.

  4. Als ge de shotgun rules dan toch zo goed kent, is het schandalig dat ge ze zo met de voeten treedt! Als ik de bestuurder zou zijn, zou ik u laten wandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *