Verslag Zuid-West G1 – Lokerse G3 : 4 – 4

Wie wou er weer promoveren naar de liga? Jawel! Gemengd 3 was kandidaat! Opnieuw derbiekes tegen de G2 was ons idee… half West-Vlaanderen afschuimen werd ons deel 🙂
Met als dichtste verplaatsing Ronse en als verste De Panne mogen we dit jaar rekenen op héél wat extra verplaatsingskilometers.
Onze eerste uitje ging naar Zuidwest, de fusieclub van Geluwe en Menen… ofte 2 gehuchtjes tegen de Franse grens.
Het uurtje tuffen viel uiteindelijk nog wel mee. Mullus Herhalius deed zijn naam alle eer aan door een echo te verzorgen van onze GPS…
En onze overijverige Hannes had zowaar een briefje mee met het adres van de sporthal. Natuurlijk had captain Buik daar nooit aan gedacht!
Nu ja…toen bleek dat het adres ons richting een braakliggend terreintje midden in een woonwijk stuurde moesten we uiteindelijk toch onze pijlen richten op de hulp van de plaatselijke bevolking.
Jammajamohtoet. Keerekeweere! No lenks en toens no rèks en aie oan een haraasj ziet weere rèks.
Kortgezegd… we hadden chance dat we al gauw wegwijzerkers tegen kwamen 🙂
De wedstrijd dan.
De dubbels werden netjes verdeeld.
Liesbeth & Vicky kenden weinig problemen met Mieke Tailleu & Linde Bekaert (B1-C2) en wonnen in 2 sets. Buik & Mul daarentegen verloren.
In de enkels gingen de heren door op hun elan (cynisch). Buik liet voor de 2de keer vandaag een derde set liggen terwijl Hannes een verdienstelijke 2de set afwerkte tegen Steve Mahieu. Gelukkig trokken ons madammen de situatie terug recht.
Vicky moest alleen in de 1ste set opletten van Linde. Liesbeth haspelde een marathonpartij af. De eerste moest ze prijsgeven maar de slag werd uiteindelijk gewonnen op fysiek. Dankzij dit enkeltje kwamen de bordjes opnieuw gelijk en bleven we in de wedstrijd.
In de mix bezorgden Hannes & Vicky ons al snel een puntje door in 2 sets te winnen van een B1/C2-duo. Liesbeth & Mul hadden de moeilijkste opdracht tegen Steve & Mieke. En ze speelden op topniveau! Smashen werden teruggesmasht en keer op keer wisten Mul & Liesbeth de aanvalsgolven van Zuidwest te keren en af te maken. Knappe winst in de eerste set.
De tweede begon op eenzelfde niveau maar naarmate de eindstreep in zicht kwam zorgden enkele rechtstreekse foutjes dat het evenwicht net naar de andere kant viel (22-20 verlies). En dat bleek het keerpunt te zijn in de wedstrijd. De friste was een beetje weg en Mul & Liesbeth vervielen net iets te veel in voorspelbare combinaties wat door de tegenstanders meteen werd afgestraft.
En zo bleven we steken op één punt. Waar we voor alle duidelijkheid op voorhand voor hadden getekend.
In café ’t Zwientje mochten we onze cooling down afwerken met lekkere boterhammekes en Zwijntjesbier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *