Verslag Shuttle Stars H2 – Lokerse H10 : 2 – 6

Heren 10 maakte gisterenmiddag een verplaatsingske naar de buren van Wachtebeke.

De huidige generatie wordt wat meer verwend dan mijn vorige lichting: vorig jaar maakten de kerels van H 8 de verplaatsing per FIETS ipv met een airco uitgeruste wagen…

Eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat ik me onderweg geen uitvallers kon permitteren aangezien we slechts met 4 spelers aantraden.

Inderdaad: topper Seppe (familieverplichtingen in Limbabwé) en sterspeler Joris (Jeugdcup) waren niet van de partij. Ter vervanging van C2 Seppe werd Jasper (nog tijdelijk C2) ingehuurd en verder wou ik niet aan competitievervalsing doen. Dus eerste reservespeler Stan moest ook 3 x aantreden.

Doel was een gelijkspel binnen te halen. Op zich was dit wel een groot risico aangezien Wachtebeke 2° was in de stand en ook met een C2 aantrad, aangevuld met doorgaans iets oudere en bijgevolg iets ervarener rotten. Gelukkig bestaat Tornooi.nl om op voorhand de tegenstander te screenen. Daarom veiligheidshalve een paar versies van ploegopstellingen gemaakt en goed rondgekeken in de kleedkamer en de zaal.

Tot mijn grote verrassing stond de helft van H1 mét C1 en C2’s in de zaal al op te warmen. Daar stond ik met onze ploegopstelling.

Gelukkig hadden voormelde heren allen een liefje bij de damesploeg en hadden ze enkel oog en zorg voor hen (hun dames moesten tegelijkertijd aantreden tegen onze damesploeg 3).

Uiteindelijk koos ik voor 2 vaste koppels en “offerden” we Stan op voor de 2° enkel.

De tegenstander ging voor de overwinning en offerden ook hun zwakste speler op om op HE 2 te spelen. Bijgevolg kreeg Stan direct een sleutelmatch voor de kiezen…

Eerst de dubbels: Jasper en Lander gaven  Kevin C2 en Peter D partij. Peter, bijna een generatiegenoot van mij (dus ook 40) en Kevin haalden nipt de eerste set binnen. Gelukkig staken de onzen een tandje bij en konden ze in set 2 en 3 het laken naar zich toe trekken.

Intussen hadden Stan en ik onze tegenstanders al vlotjes ingepakt. 0 – 2.

In de 3° dubbel mochten Jasper en Lander de broertjes Kim en Dieter Peeters partij geven. Vooral de 2° set verliep ultraspannend en werd ook in ons voordeel beslecht. 0 – 3 !

Intussen trad Stan al aan tegen Kevin bis. En Stan haalde de stress van mijn schouders door vlotte winst. 0- 4, een  waar droomscenario.

Met een Jasper op dreef werd geen spaander heel gelaten van Kevin C2 zodat we toen al zeker waren van eindwinst.

De resterende matchen waren louter voor het decorum: in de 4° dubbel moesten Stan en ik partij geven tegen Dieter en Peter (vorige week nog in Latem verliezend finalist in 3 sets tegen onze Frederik en Werner ). Ondanks de schier onmogelijke opdracht haalden we hier toch een 3° set uit de brand.

Intussen speelde Lander voor zijn 3° competitiepunt tegen Kim. In een felle maar degelijke partij haalde hij het uiteindelijk in 2 sets.

Bleef dan enkel nog de kapitein die moest aantreden tegen Dieter. Met later op de avond nog 2 competitiematchen tegoed tegen Gentse met H 6 hoopte ik om op reserve even goed te doen als mijn ploeggenoten. Na in set 1 deftig op mijn doos gekregen te hebben herpakte ik me in de 2° set om daar echter met het kleinste verschil te verliezen…

2 – 6 was de einduitslag en dat was veel meer dan ik voordien had durven hopen.

Na een korte rit huiswaarts nog vlug een boken binnengeslagen en dan Manu opgepikt voor de competitie tegen Gentse. Maar dat is een ander verhaal…

Besluit:

Lokerse H10 blijft ongeslagen en staat nog wat steviger aan de leiding

Stan pakt zijn eerste punt

Lander verliest noooooit een enkel

Jasper is bijna C1

De schlemiel van de dag was de kapitein die (tegen zijn zin) de tegenstander een eerredder gunde.

De kapitein

0 gedachten over “Verslag Shuttle Stars H2 – Lokerse H10 : 2 – 6

 1. Proficiat is hier zeker op zijn plaats. De broertjes Peeters zijn toch ook niet van de minsten, al zullen ze stilaan een Lokerse-trauma beginnen krijgen denk ik 🙂

  En als Jasper zo voortdoet, kan hij in 1 seizoen mss twee keer stijgen via competitie 😀

 2. proficiat mensen,
  al waren wij van gentse 8H toch stil aan het hopen dat jullie zouden verliezen.
  zeker na onze 2-6 overwinning in deirremonne.
  maar nonde toch jullie gaan toch net met dezelfde cijfers gaan winnen :p

  ik kijk al uit naar de wedstrijd waar wij naar jullie komen
  en dan wel de nodige 2 punten pakken

  ps: rik vind het super spelen tegen je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *