Verslag Tots Keerbergen G1 – Lokerse G2 : 4 – 4

Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Tots Keerbergen had in de competitie een soortgelijk parcours afgelegd. Vooral de heren hadden al behoorlijk indrukwekkende resultaten laten optekenen. Jurgen Vrijmoed – een ex-A- was ons vrij bekend, de 2 jonge gasten hebben we leren kennen. Inzet was de derde plaats en vooral aansluiting behouden voor het kampioenschap. (bij winst bleven we op 1 punt van de leiders)

De dubbels:
Mul/Buik vs. Jurgen Vrijmoed/Sander Van Den Eynde (B1/B1)
Weggespeeld, overspoeld, de vloer geveegd… kortom, maar zeer zelden deelgenomen aan het spel. Puike prestatie van onze tegenstanders.

Kristel/Caroline vs. Natalie Talemans/Wendy Dockx (B2/B2)
Dat onze dames niet vies zijn van een derde setje werd zondag opnieuw bewezen.
De eerste ging net iets te makkelijk waarschijnlijk.
Met de nodige vertwijfeling in de ogen toch de puntjes op de i gezet in de beslissende game.

Zoals verwacht 1 -1 na de dubbels.

De enkels:
1ste heren: Buik vs. Ile Rombaut (B1)
Buik ging geregeld goed mee in de ralley maar punten maken was toch iets anders. Op papier staat een kleine afgang maar in werkelijkheid voelde dit zo niet aan.

2de heren: Kasteel vs. Jurgen Vrijmoed (B1)
In de eerste set huppelde Kasteel nog goed mee, maar meer dan 16 zat er niet in. In de tweede game vroeg iedereen zich af hoe hij van een miljoen zaadjes ooit de snelste kon geweest zijn. In tegenstelling tot vorige week was zijn enkeldagje niet.

1ste dames: Caroline vs. Wendy Dockx (B2)
Ook bij Caroline liep het niet volledig zoals het hoorde maar dat werd volledig gecompenseerd door haar kracht. Met ups en een paar downs dwong ze toch een makkelijke overwinning af.

2de dames: Kristel vs. Elisabeth Verswyvel (B2)
Ook Kristel kende weinig problemen en dirigeerde het spel. Van het eerste punt zag je dat ze ging winnen. Ik denk dat ze hier één van haar beste enkels van het seizoen speelde.

Dankzij onze dames stonden de bordjes weer gelijk (bij Tots klonk de boodschap net omgekeerd)

De mixen beslisten dus deze partij.
Beide lijken haalbare kaarten want jong gasten en mix gaat vaak niet samen.

In de 1ste mix stonden Kasteel & Kristel tegenover Ile Rombaut & Elisabeth Verswyvel (B1/B2). K/K begonnen uiterst geconcentreerd aan hun partij. De tegenstanders werden constant uit verband gespeeld en zo haalden ze de eerste set overtuigend binnen.

In de andere partij bekampten Mul & Caroline Sander Van den Eynde & Natalie Talemans (B1/B2). Meteen was het achter de feiten lopen. Vooral met smashenvangen had Mul enorm veel problemen. Had het tennis geweest er waren doden gevallen in het publiek. Met vechtbadminton kwamen ze op het einde van de set opnieuw in de werdstrijd.
Van 19/16 achter ging het naar 19/19 en een Mulbrul verstomde de tegenstand. De eerste set ging naar Lokerse maar in feite was het pure diefstal.
K/K kregen het in de 2de game enorm lastig. De Totsdame bleef deze keer aan het net gekleefd en Ile sloeg elke bal (hoe verloren of onhaalbaar ook) nog terug. De soepel lopende machine begon te haperen en de 2de game ging kansloos verloren.

Mul & Caroline hadden duidelijk vertrouwen geput uit de eerste set. Misschien waren de tegenstanders het in extremise verlies nog niet te boven gekomen want de 2de game ging uiterst vlot voor ons Lokerse-koppel. Op het einde nog wat concentratieverlies (6 punten op rij voor Tots) waardoor het alsnog spannend werd maar de wedstrijd werd op basis van de 2de game verdiend gewonnen door Lokerse.

“Stress” riep Kasteel na de tweede game, zijn blik op het plafond gericht… de tactiek werd besproken: viseer de dame en vooral probeer de tegenstander meteen naar de keel te grijpen. Bij een voorsprong zouden ze het mentaal lastig krijgen. Actie!
Het bleek jammer genoeg anders uit te draaien. De 3de set was amper gestart of we stonden al 5-0 achter. Kasteel & Kristel vonden maar geen antwoord op het vele loopwerk van Ile en de veer brak al snel. Jammer maar helaas.

Eindstand 4 – 4. Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag. Onze dames waren beter, hun heren waren beter.
Heel jammer maar een overwinning zou toch een beetje gestolen geweest zijn. Al word je zo wel kampioen natuurlijk.
Onze heenronde zit er op en we kunnen algemeen zeer tevreden zijn. Alleen tegen Pluimplukkers hebben we een punt laten liggen, al lag dit vooral aan de invalbeurt van Geert Gabriël. Nu staan we alleen 3de op 2 punten van het leidersduo W&L en Royal Antwerp. Het belooft nog een spannende terugronde te worden waarin we het voordeel hebben dat we op één na al onze wedstrijden thuis mogen afwerken. Schrik voor degradatie hoeven we niet meer te hebben, af en toe eens stunten is de boodschap.
Volgende wedstrijd is op 9 november thuis tegen Latem.

Wedstrijdgegevens vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *