Verslag Vlabad H3 – Lokerse H8 : 3 – 5

Met de nieuwe blingblingbak van Werner vertrok H8 donderdag richting Asper. Na de eerder ontgoochelende start (2 keer verlies en 1 gelijkspel) waren we vastbesloten een eerste overwinning binnen te halen. Gregory en Kurt haakten af zodat we slechts met 4 kleine negertjes overbleven (Werner, Frank, Stan en ik). Topfit waren deze resterende negertjes ook niet, want het vrijgezellenleven van Stan (lichte tenniselleboog) en Pieter (overbelaste pols) eiste duidelijk zijn tol.
Daar waar de kapitein eerst had gedacht in de dubbels jeugdig geweld aan lepe ervaring te koppelen, werd uiteindelijk toch gekozen voor de vaste combinaties Frank-Werner (samen bijna een eeuw oud) en Pieter-Stan (net iets jonger).
Dit bleek zeker geen slechte keuze want in twee sets werden de twee eerste dubbels binnengehaald. Verschroeiende smashes van Stan, aanvallend initiatief van Pieter (zowaar), geniepige drops van Werner en mooi ligbadminton van Frank; tot daar het recept van deze smakelijke quatre-quart.
Werner en Frank haalden ook hun tweede dubbel overtuigend binnen (16 en 12). Stan en vooral ikzelf zorgden voor de enige smet in de dubbelreeks door in drie sets tenonder te gaan. 3-1 na de dubbels; veelbelovende start.
Werner nam het in zijn enkel op tegen de Vlabadkapitein. Die liet Werner veel lopen (hoe gemeen) en trok in twee spannende sets het laken naar zich toe. Een derde set had er nochtans zeker ingezeten toen Werner op het eind van de tweede een gemaakt punt toch nog afgaf.
Frank had het knap lastig tegen de beresterke Jurgen Van Overmeire, een D-speler wiens teller voor de wedstrijd naar eigen zeggen al op 7 punten stond. In de eerste set werd onze captain dan ook genadeloos weggespeeld (21-9). In de tweede set verdraaide Frank tot overmaat van ramp zijn knie, zodat we winst wel konden vergeten.
Stan had het in de beginfase niet onder de markt tegen zijn tegenstander. Gaandeweg raakte Stan echter beter in de wedstrijd en moest slechts nipt de duimen leggen in set 1. Na goeie coaching van mezelf (NOT) kon Stan set 2 gelukkig binnenhalen. In de derde set bleek het krachtenarsenaal van Yvan Saeys uitgeput, zodat Stan deze met overtuigende cijfers won (21-11). Eerste enkeloptreden voor H8 en direct winst, we like!
3-4, een puntje was al binnen. We kwamen echter voor de volle buit, dus ook ik moest gewoon winnen. Tactisch deed ik niet veel meer dan de tegenstander in de fout dwingen (winners kan ik toch niet slaan :p ), maar dat bleek voldoende om de stand op 3-5 te brengen. De langverwachte eerste overwinning was binnen!