Verslag Lokerse H12 – Hoge Wal H1 : 3 – 5

Na de makkelijke 0-8 overwinning tegen Sentse wilden we ook tegen Hoge Wal bewijzen dat we met Heren 12 echt wel op de goede weg zijn. De ontmoeting begon al goed, toen captain P. vergeten was dat men in badminton shuttles nodig heeft. Nu, het betere schooiwerk moet men de kapitein niet meer leren en zowel Rik, Wouter, Gianni als de clubkast werden gepluimd. Het zou trouwens niet de avond worden van de gansjes want door kapdrops en kadergepingel verloren ze snel veel van hun pluimen. Over naar de wedstrijden.
De eerste dubbels begonnen veelbelovend. In geen tijd stoomden zowel Sam-Pieter als Jens-Lieven door naar setwinst. Ook in de tweede set bleek geen maat te staan op de smash van de door een betwistbare call opgehitste Sam (14 en 12). Jens en Lieven kregen het moeilijker en moesten een derde set toestaan. Hierin gingen ze in de verlengingen jammer genoeg ten onder.
Frederik VA had het in de derde en vierde dubbel niet getroffen met zijn partners. Flor sloeg naar eigen zeggen veel te veel buiten, wat leidde tot verlies in twee sets (13 en 16). Ook toen Frederik met de captain-secretaris-ballenjongen mocht aantreden, werd hij gepest door sabotage. Gefrustreerd waagde Pieter zich aan het doen van een ‘Jenske’, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Verlies in drie sets was het gevolg. Zelf speelde Frederik bij vlagen wel zijn beste badminton. Juist nog het netspel wat aanscherpen en vooral de partners scherper krijgen, en dan zal een eerste overwinning snel volgen. 1-3 na de dubbels.
De enkelwedstrijden bleken stuk voor stuk ware thrillers. Jens en Flor wonnen hun match in drie sets. Sam en Lieven sleepten ook een derde set uit de brand, maar verloren die jammer genoeg. Wel een pluim voor Lieven die de tegenstander met echte visdrops en tennisslagen meermaals tot wanhoop dreef. 3-5 verlies, balen. 6 keer drie sets, en Lokerse winst op punten (395-391); spannend was het alleszins wel.
Tradities zijn er om in ere te houden dus nadat we een royaal overschotje van H9 hadden verorberd (bedankt!), werd nog een bezoekje gebracht aan Het Wiel (nu ook met klantenkaart). De H11-kapitein bekeek met meewarige blik hoe onze slechte invloed ook zijn getalenteerde youngsters vetmestte.
Deze keer stonden onze fietsen bij ons vertrek er wel nog allemaal en konden we lichtjes ontgoocheld naar huis gaan.
We onthouden dat:
– de kerk van de blote slurf meer en meer aanhangers kent
– ook Sam zich bij de overtuigde onderbroeklozen geschaard heeft
– de ontgoocheling na het verlies aantoont dat de H12’ers echt wel gemotiveerd zijn
– er nog veel progressie kan en zal gemaakt worden dit seizoen
– de tegenstanders daar in de terugronde het slachtoffer van zullen zijn
– de haat-liefdeverhouding tussen H11 en H12 duidelijk werd
– de passende maatregelen zullen genomen worden tegen de wannabe-Statler en Waldorfkleuters

0 gedachten over “Verslag Lokerse H12 – Hoge Wal H1 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *