Verslag Wit-Wit G1 – Lokerse G1 : 4 – 4

Maandagavond stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. In de heenronde hadden we geen enkel punt laten liggen en dus zitten we op titelkoers. Maar we hebben echter niet het maximum van de punten. Er kwam namelijk een klacht van Lebad omtrent een fout in mijn opstelling tegen hen. Volgens de letter van de wet hebben ze gelijk, maar als je het sportief gaat bekijken dan noem ik het mierenneukerij “excusé moi le mot”.

Wat was er gebeurd? Door de afwezigheid van mijn vaste dames moest ik noodgedwongen gaan speuren naar vervanging. Ik vond twee dames bereid om mij te depanneren, namelijk Caroline Coppieters en Elke Dewaele. Caroline speelde die avond de pannen van het dak door de DD en haar enkel te winnen, straffe prestatie! Elke ging dan aan de zijde van Jordy de mix spelen. Iedereen kent de talenten van Elke in de mix. Door al haar kwaliteiten ging ik er achteloos vanuit dat Elke al jaren een B1 dame is. Zonder nadenken zet ik haar op GD1 met Jordy. Zij wonnen die match vlot in 2 sets. Laurence en Caro deden in GD2 net hetzelfde. Groot was dan ook mijn verbazing toen na het invullen op de VBL site bleek dat Elke feitelijk B2 is en zij dus volgens de letter van de wet op GD2 had moeten staan. Nog geen vuiltje aan de lucht, want we wonnen zoals eerder geschreven heel ruim beide matchen en met een correcte opstelling was het resultaat net hetzelfde geweest. Maar in Lebad denken ze daar anders over en dus kwam er een klacht die onze 5-3 winst omturnde naar een 3-5 nederlaag!Alweer een lesje geleerd en een illusie armer!
Over naar de match tegen Wit Wit. Het verzamelen in Gent om met de bus naar Ronse te rijden verliep heel vlot, al zat er wel een vreemde eend in de bus. Seppe reed ook mee. En maar goed, want Seppe wist me netjes al flitspalen aan te duiden en bespaarde me dus een paar boetekes! In extremis moest ik mijn opstelling nog aanpassen doordat Laurens door een noodgeval niet tot in Ronse wist te geraken.
De DD staat er, Marlies en Joke walsten over de dames van WitWit. Bij de heren verliep het heel wat moeizamer. In de eerste set konden ze wel nog wat weerwerk bieden, maar in set 2 ging Jordy heel veel fouten maken en wisten Arno en Seppe de partij makkelijk binnen te halen.
Stijn nam het dan in enkel op tegen Arno. Dat kon spannend gaan worden. Stijn zat echter niet goed in zijn spel en Arno wint de eerste set. Na wat tactische aanpassing komt Stijn beter in de match tijdens de tweede set, maar zijn normaal formidabele dropkes werken niet vandaag en dus moet Stijn nipt de duimen leggen. Jammer, want indien er een derde set was gekomen had ik Stijn veel meer kansen toegedicht dan Arno.
Onze dames zetten dan alweer de puntjes op de i. Toegegeven de dames van WitWit zijn nog jong en bruisen van het talent, maar onze dames zitten al op niveau. Zowel Joke als Caro winnen moeiteloos hun matchen.
Jordy is dan al aan het afzien tegen Matthieu. Matthieu speelde sterk en ontnam  daardoor eigenlijk alle hoop bij Jordy om nog eens een enkel te winnen. Pas toen de match in set 2 gespeeld leek kantelde het spel. Jordy scoorde het ene na het andere punt en Matthieu twijfelde. In de derde set ging het gelijk op en kwam Jordy 19-16 voor. Match binnen dachten we op de supportersbank. Maar er stak daar toch wel weer een of ander beest de kop op en dus … jaja wint Matthieu met 21-19. Shit,fuck,grrrr! Maar nog niks verloren, want er komen nog 2 mixen en bij een 3-3 hebben we dus alles in eigen handen.
Gelegenheidskoppel Stijn en Caro beginnen een beetje moeilijk tegen Arno en Shelly. Na wat positie aanpassingen en wat tactische bijsturingen winnen ze eigenlijk nog redelijk makkelijk de match. 3-4
Jordy en Marlies gingen ons dus de winst bezorgen, maar toen was het tijd voor die ene match van het seizoen, je weet wel, die match die je tien keer speelt en negen keer wint. Wel gisteren was het dus zover, die ene verliesmatch. Toegegeven Seppe lek op een wolk te badmintonnen en haalde werkelijk alles terug. Sofie werd daardoor zo gemotiveerd dat ze ook boven haar zelf ging uit stijgen en onze Jordy en Marlies? Die gingen van kwaad naar erger. Verkeerde slagkeuzes, amper slim spel en fouten, fouten, fouten. de frustratie kon je van hun gezichten aflezen en dus werd het niks, helemaal niks. In 2 sets de boot in en dus spelen voor het eerst dit seizoen gelijk.
Daardoor houdt WitWit wel zijn kansen gaaf op eventueel behoud in deze reeks want ook zij werden al een paar puntjes ontnomen door een toestand met jawel alweer Lebad. Ik ben van goeie wil en ga ervan uit dat het hier louter om toeval gaat!
Nu zondag 28-10 spelen we om 17.30 thuis de topper tegen De Klamp. Be there!!!
Captain Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *