Verslag Yonex Youth Circuit Dendermonde

Bij de JE-U11 was Stein Bondroit de vertegenwoordiger van LBC. Stein begon veelbelovend in zijn poule met een duidelijke overwinning tegen Toon Lodders (21-13 en 21-15). Maar de volgende twee tegenstanders, Maarten Lenaerts en Lucas Fallais (de latere winnaar), bleken nog iets te sterk voor Stein. Uitslagen waren respectievelijk 13-21, 19-21 en 8-21, 13-21.
Maar desondanks deed Stein het uitstekend, doe zo verder Stein.
In de JD-U11 kruisten de wegen van Stein opnieuw met deze van Lucas Fallais. Stein, gekoppeld aan Sander De Decker, bleken niet sterk genoeg tegen Lucas met partner Louison Dury. Het werd 8-21 en 19-21 (sterke tweede set, jongens). Het duo Fallais/Dury zouden later overigens het JD winnen.

In de U15 mochten de LBC-deelnemers duidelijk met meer ambitie starten. Zowel Jordy (in het dubbel) en Sam (in het enkel en in het dubbel) mochten inderdaad ambitieus zijn.
Jordy kwam in het enkel in een poule terecht met Nick Marcoen, Kevin Desloovere en Yves Vanoirbeeck. Maar laatstgenoemde gaf wegens lichte kwetsuur walkover voor het enkel, waardoor er voor Jordy nog twee partijen overbleven. Tegen Kevin werd gewonnen (21-10 en 21-15), maar Nick Marcoen bleek een maatje te groot, setstanden waren hier 15-21 en 9-21.

Sam begon initieel in een poule met 4, de drie tegenstrevers waren Stijn Lenaerts, Aatman Mehta en Bert Van Dorpe. Maar Sam’s eerste partij, tegen Stijn Lenaerts werd halfweg de tweede set afgebroken omdat Stijn blijkbaar in een andere poule werd ondergebracht. Hier ging de organisatie wel even uit de bocht. Maar voor Sam bleek dit de ideale opwarmer. De twee andere partijen leverden vlotte winst op… Poulewinnaar dus. Nadien volgde in kwartfinale een sterke Luxemburger die in zijn poule uiteindelijk Maxim Arnalsteen had uitgeschakeld. Maar Sam liet Akis Leo THOMAS met sterk en gevarieerd badminton nooit in zijn spel komen, resulterend in winst met 21-14 en 21-7. In de halve finale wachtte dan zijn topsportschoolcollega Marijn PUT. Eerste set ging met sterk spel naar Sam (21-18), maar had bij Sam toch al redelijk wat fysieke schade toegebracht. Twee volgende sets gingen dan ook naar Marijn (16-21 en 14-21), maar winst voor Sam was deze keer toch heel dichtbij. Nog even Sam… Marijn zou later in finale winnen van eerste reekshoofd Thijs De Meyere.

In de dubbels werden de partijn van de eerste ronde zowel door het koppel Jordy en Florian Debruyne, en Sam met Marijn Put zonder noemenswaardige problemen gewonnen. Dit bracht beide koppels tegen elkaar in de eerste halve finale. Kans op revanche dus voor Sam en Marijn voor de toch wel onverwachte verliespartij op het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd.
En de revanche werd met beide handen gegrepen; Jordy en Florian moesten nu in twee duidelijke sets wel hun meerdere erkennen in Sam en Marijn. Setstanden waren 21-18 en 21-15.
De finale tegen het duo Nick Marcoen/Thijs Demeyere werd vooral in de eerste set erg spannend. Deze set werd door Sam en Marijn nipt verloren met 20-22. De tweede was minder spannend en ging eveneens naar het duo Marcoen/De Meyere.
En zo leverden de drie LBC-deelnemers toch goede tot zeer goede resultaten af tijdens deze derde YYC-ontmoeting. Volgende YYC-ontmoeting gaat door op 17 januari in Kortenberg (Vlaams-Brabant).
– Werner Van den Broeck –

2 gedachten over “Verslag Yonex Youth Circuit Dendermonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *