Verslagje Lokerse 4H – Landegem 1H quantumleap naar de titel?

Men neme een verlaten bouwwerf, men neme awa tegelresten mee, en hopla, de fundamenten vd vloer van Landegem zijn gelegd.  Tis wat een mengeling tussen lego, hittebestendige tegeltjes vd Space Shutlle en zo van die lettermatten waar kleine mannen op de grond een speelvloerke mee kunnen maken.  Ziedaar de arena van Landegem waar onze moderne gladiatoren konden strijden voor de titel.

De eerste 2 stonden lijnrecht tegenover elkaar: we waren aanwezig met onze standaardploeg, dus technisch directeur Wymie had weer ontelbare variantes van opstellingen bijeengekribbeld op een half bierkaartje.

Er werd gekozen voor de logica, een sterk B2-koppel Foer en Trommel beemer op 1, dan de unbeatables pat-Wymie en Ley-Pens als routinards.  Het gokje op hd4, dat ook faliekant zal blijken af te lopen,  is 240 kg aan spier samen laten dubbelen tegen 2 messcherpe tegenstanders.

Logische 1-3 na de dubbels; de Wymie was de titel al aan het vieren.  Dat viel toch wel eventjes tegen in de enkels:  Foer, Pat en Beemer verliezen hun eerste set en ondergetekende kon met veel moeite met 21-19 de eerste pakken.  Nen 5-3 verlies zat er dus plots in. Tandje bijsteken dus, jammer genoeg bleek Tom De Foer toch wat te sukkelen met zijn slagen en dus jammerlijk en onverwacht verlies tegen een solide Bart Ivens.  Toen ook Thom Beemer zijn eerste wedstrijd vh jaar verloor, tegen toptalentje Andreas Duchène, broer van,  was het plots 3-3.  Gelukkig kwamen  Pat en mezelf niet meer in de problemen en wonnen we overtuigend de laatste sets. 3-5 en kampioen wellicht want 3 punten los vd 2e en 6 punten los vd 3e.

Wat ik evenwel ook wou vermelden is de zeer sportieve manier van spelen van Landegem, als het goed is mag het ook gezegd worden.  Pluimkes in de buurt vd lijn, al dan niet binnen, werden steeds in ons voordeel gegeven, of minstens let, af en toe kregen we zelfs punten te veel in de telling, en moesten we zelfs gaan strijden om punten MINDER te krijgen. Blij om te zien dat er nog ploegen zijn die echt sportief zijn.

De sfeer zat er evenwel niet in na de douche, een cafetaria hadden ze ook al niet, dus besloot de verantwoordelijke vh plaatselijke jeugdhuis-annex barak, de keet open te doen, de dieselgenerator in gang te zetten en  na wat gepruts licht en muziek in gang te krijgen.   In deze chaos, die binnen een maand effectief zal gesloopt worden,  opende zich het totaal onverwachte walhalla:  3 tot de nok gevulde, perfect gekoelde frigo’s vol met speciaalbieren en trappisten, voorwaar een aangename verrassing. Het budget van Landegem bleek eindeloos, onze dorst ook, en na nog  wa bookes met kaas en mosterd kreeg ons tripje naar het verre Landegem een aangenaam einde.  In opperbeste sfeer en zonder de minste blessures kunnen ondergetekende en Patrick samen gaan skiën, terwijl Pens Ali en consoorten het vaderland en de titel bewaken.

– Poesie Ley –

3 gedachten over “Verslagje Lokerse 4H – Landegem 1H quantumleap naar de titel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *