Vlabad 4H – Lokerse 13H

Voor het tweede seizoen op rij treedt Lokerse aan met maar liefst 13 herenploegen. Het H13 van vorig jaar bewees onder de auspiciën van Rik dat ze echt klaar waren voor volwassenencompetitie en werd als gevolg van hun goede prestaties gepromoveerd tot H10. Lang bleef het nummer 13 (ongeluksnummer? laat ons niet lachen) echter niet vacant. De jeugdtrainers hadden enkele nieuwe jonkies op het oog om voor de leeuwen te gooien. Lander en Evert kregen de niet te onderschatten taak om een beetje discipline in het jonge zootje te krijgen.

De eerste ontmoeting was direct een midweekse verplaatsing richting Oudenaarde, niet direct een match waar de schoolgaande jeugd (en hun bezorgde ouders) voor staat te springen. Gelukkig kon er toch een mooi kwartet samengebracht worden, met direct enkele parentale supporters/chauffeurs. Xander De Bruyne (14), Simon Van de Vyver (14, bijna jarig -> trakteren), Wannes Soenen (de enige echte 13′er) en Tim de Theije (14) mochten de Lokerse eer gaan verdedigen. Vla-Bad dacht onze jonkies in slaap te wiegen, door alles à l’aise te doen. Het zoeken naar een net – in Oudenaarde spelen ze blijkbaar vaak zonder – duurde even, maar uiteindelijk kon er toch begonnen worden. Onze Lokeraars bleven koel onder deze vertragingslisten en van stress was helemaal geen sprake.

Wannes en Tim beten de spits af en dit verliep wonderwel. Zonder setverlies haalden ze de eerste wedstrijd binnen. Xander en Simon hadden het terzelfdertijd knap lastig. Nog onder de indruk van het gebeuren verloren ze set 1. Tegen veel ervarenere spelers toonden ze in set 2 de nodige weerbaarheid en met erg volwassen spel werd een derde set afgedwongen. Het matchpunt bij 23-24 bleek uiteindelijk het goede. 0-2, een droomstart.
Wannes mocht nadien met Simon zijn kunstje herhalen. Wannes speelde onbevangen en zette de tegenstanders meer dan eens op het verkeerde been. Simon speelde erg verstandig en toonde een verbazend sterk spelinzicht. Tim en Xander betaalden leergeld en moesten na een nipte eerste set toch het hoofd buigen tegen de mannen van Vla-Bad. 1-3 na de dubbels, daar tekent elke jeugdploeg voor.

lokerse-13h-xander-wannes-tim-simon

Enkelspel, de discipline waar ze wekelijks op trainen in onze badmintonschool, bij de PBO of op de occasionele zaterdagtraining. C2 en aldus op eerste enkel geposteerde Wannes liet geen spaander heel van zijn tegenstander, en ook Simon klaarde de klus in twee sets. Tim en Xander hadden het iets lastiger. De eerste set ging verloren, maar in set twee herpakten ze zich beiden wonderwel: kop omhoog, veerkrachtigheid, topingesteldheid! De tegenstander van Tim had zich aan zoveel weerwerk niet meer verwacht en kon in set 3 geen vuist meer maken; Xander had minder geluk en moest het hoofd in set 3 buigen. Maar wat een eindstand: 2-6!! Direct de volle buit. De kapiteins konden met hun vreugde geen blijf meer en besloten de oververdiende overwinning te vieren in de Overpoort. De rest van de ploeg had helaas schoolsere verplichtingen.

We onthouden dat:

– Wannes fan is van Temptation Island

– Fans in bikini dus zeker welkom zijn op de eerste thuismatch komende zondag!

– klassementsstijgingen ook bij de andere H13′ers dit seizoen onvermijdelijk zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *