Voorbeschouwing Vlaamse Kampioenschappen

November is kampioenschappenmaand! We hadden eerst al de Provinciale kampioenschappen, gevolgd door de Belgische jeugdkampioenschappen. Komend weekend staan de Vlaamse Kampioenschappen op het menu.

We mogen met de Lokerse BC een stevige delegatie opsturen naar Heist-op-den-Berg. Maar liefst 8 spelers gaan voor één of meerdere titels.

Lastige enkelloting voor de Van Herbruggens

tim-van-herbruggenIn het heren enkel A krijgt Tim Van Herbruggen geen walk in the park voorgeschoteld. Als 2e reekshoofd loot hij meteen de Limburgse topper Jente Paesen (Bokkerijder). Mits winst staat hij waarschijnlijk oog in oog met Tomas Simkens (W&L). Als hij voorbij deze 2 kleppers geraakt ligt de weg naar de halve finale open. Daar zou een wedstrijd met Rowan Scheurkogel (op stage geweest naar Lanzarotte met de Olympiërs) over de finalist beslissen.

Stijn Van Herbruggen komt dan weer tegen zijn dubbelmaat David Hesters (Pluimplukkers) uit. Stijn won nog nooit van den Dave… maar Stijn sluit stilaan weer aan bij zijn oude vorm. Het zou een goeie test zijn voor de herencompetitie na nieuwjaar ;-). De winnaar van deze partij staat oog in oog met de winnaar van eerste reekshoofd Juliën Carraggi (Dilbeek) en Rover Jay Babatido (Olve). Beide heel lastige tegenstanders.

2016-stijn-van-herbruggen-kopieOnze enige enkeldame in het A-klassement heeft het opnieuw niet getroffen in de loting. Dit maal heeft Mercedes Van Den Eynde het 2e reekshoofd Lisa Demeyere te stekken. Bij de dames B1 enkelt Kathleen Verspreet tegen de Antwerpse Nena De Dauw. Nadien volgt een duel met 6e reekshoofd Chloe De Pauw.

In het heren enkel B1 mag Joren Robberecht als 6e reekshoofd een behoorlijk gunstige loting tegemoet kijken. Openen doet hij tegen De Maesschalck (De Mintons). Nadien volgt waarschijnlijk Hebad-speler Biesmans. Ook de derde ronde zou meevallen waarna een kwartfinale volgt tegen mogelijk De Grauwe (Pluimplukkers).

Jordy Van der Sypt staat in de 2e ronde al meteen voor een zware test tegen Daan De Smet (Wetteren). Bij winst is de 1/8 finale tegen 1e reekshoofd Rik Dewit. En dan hebben we nog outsider Sam Van den Broeck, vorig jaar nog Vlaams kampioen in het gemengd dubbel maar niet echt meer een tornooispeler. Onze ex-topsporter kan het evenwel nog altijd. Eerste wedstrijd zal meteen een test zijn met het 8e reekshoofd Surmont.

Kanshebbers op Vlaamse titel in heren dubbel A

tim-jordy-kopieKrijgen we een opvolger voor Sam Van den Broeck 3 jaar geleden? Misschien! Jordy Van der Sypt & Tim Van Herbruggen zijn het groen achter hun oren volledig kwijt. Na in de vorige 2 edities telkens in de halve finale te sneuvelen noteren we hen met tip als favoriet. De weg leidt in begin over oudere doch zeer ervaren rotsen zoals Roeymans/Van Dyck (Antwerp) of Boonen/Declercq (Hebad). Toch een halve finale zit er zeker in. Daarin ontmoeten ze in alle waarschijnlijkheid de kampioenen van Vlaams-Brabant Oleffe/Marcoen (W&L). Go for the final!

Ook voor Stijn Van Herbruggen & David Hesters is er kans op een halve finale. Chantrie/Dewit moet binnen de mogelijkheden liggen. Nadien volgen de TSS’ers Van Nieuwkerke/N. Carraggi die nu nog wel te pakken vallen.

Voor Sam Van den Broeck & Joren Robberecht lijkt een kwartfinale tegen de Schalkse Ruiters Lenaerts/De Pauw (W&L) het hoogst haalbare. Eerst moeten ze nog voorbij J. Carraggi/Verleyen (Dilbeek) & Desloovere/Vandorpe (DZ99 & Lebad).

marlies-ramboerOnze dames gaan allen vreemd… wat betreft hun dubbelpartner. Kathleen Verspreet speelt met Hanne Bomans (Buggenhout) en kunnen misschien wel het verst geraken. Openen doen ze tegen de Westvlaamse Van Coillie & Vannut (BCO). Nadien volgen De Wilde/Deschamps (Eikenlo). Maar ook Marlies Ramboer zien we ver geraken met Siel Demeyere (Dijlevallei). Mercedes Van Den Eynde speelt met de Mechelse Kelly Scolliers en ook zij zijn nergens kansloos. Misschien wel één van de meest onvoorspelbare reeksen.

Loodzware kwartfinale in gemengd

joren-robberechtTim Van Herbruggen speelt opnieuw met Yente Van Aerschot. Een stevig duo dat wel dat opent tegen het Gentse duo Van Gastel/Uyttersprot. Mits winst staan ze tegenover een vrijwel onmogelijke opdracht Marcoen/Janssens.

In de B1 reeks worden maar liefst 5 duo’s gevormd waarin Lokerse-spelers bij betrokken zijn. Verspreet & Stijn Van Herbruggen en Jordy Van der Sypt & Hanne Bomans openen meteen tegen het 4e en 5e reekshoofd. Marlies Ramboer & David HestersMercedes Van Den Eynde met Thomas Maes en Joren Robberecht met Elise D’hondt zijn de andere duo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *