Wannes Soenen levert knalprestatie in Tienen

2x zilver en 1x brons

Afgelopen weekend stond in Tienen een eerste zilveren editie van de Yonex Belgian Junior Master op de agenda, een tweedaags jeugdtornooi waar alle selectiespelers en spelers met een topsportstatuut ook aanwezig zijn. Vooraf waren we met 10 spelers ingeschreven, door ziekte en blessures traden er uiteindelijk nog 7 koene ridders over.

Wannes Soenen leverde de knapste prestatie! Op zaterdag kon Wannes een foutloos parcours optekenen. Winst in 7 wedstrijden, allen zonder setverlies… en zowel in enkel, dubbel als gemengd een plaatsje in de 2 halve finales en de kwartfinale in enkel.
In die kwartfinale liet Wannes zich ringeloren door het 2 jaar jongere toptalent Fouyn. Verlies in 2 nipte sets… het dubbel en gemengd bleven wel voorspoedig lopen want Wannes plaatste zich voor beide disciplines voor de finale. Vooral de jongens dubbel met Kobe Huyghe was ‘episch’ met een 3e set die eindigde op 27-25!

De finale gemengd volgde echter bijna meteen na deze thriller waardoor Wannes & Ellis Daneels niet in hun ritme geraakte. Verlies met 19 & 12 tegen De Baere/Lammertyn die in de kwartfinale ook al de maat namen van Jonah De Smedt. Ook het goud in het dubbelspel ging aan zijn neus voorbij na een nederlaag in 2 sets van Bauwens/Loukili. Maar met de top van België aanwezig 2x zilver halen is een absolute knalprestatie Wannes! Proficiat!

Mare Van Britsom stond bij de meisjes enkel U15 opnieuw in de poule van haar zwarte beest Pagliari. Opnieuw beet onze youngster in het zand in 2 spannende sets en ook het gemengd dubbel (met Noa Swinnen) eindigde (door toedoen van Wannes) in de kwartfinale. Het meisjes dubbel U15 stond Mare met Ellis Daneels wel in de halve finale maar kon ze wegens ziekte haar kansen niet verdedigen. Zonde.

Bij de jongens U13 geraakten Jules Everaert & Jente Dhaese niet door de poules. Jente kon wel 2x winnen maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in 4e reekshoofd Gerondal. Lander Van Coillie bereikte als eerstejaars zowaar de eindtabel waar hij in 2 sets verloor van Rolin. In het jongens dubbel U13 bereikte hij zelfs de kwartfinale.. Knap werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *