Yannick eindwinnaar op de Belgian Junior Master U9!!!

Ook Matteo Christiaens doet het schitterend met winst in het jongens dubbel U13!!

Zaterdag organiseerde BC Latem-De Pinte voor de 9de keer haar Internationaal jeugtornooi. Dit tornooi behoort ook tot het Yonex Belgian Junior Master Circuit (YBJM), niveau Brons. Niet alleen de provinciale selecties uit Vlaanderen waren aanwezig, maar ook de selectie uit Wallonië, Duitsers, Fransen, een hele reeks Nederlanders en zelfs een Fin! Ruim voldoende om over een internationaal tornooi te spreken!

De Lokerse BC stuurde met de badmintonschool 6 zonen en 1 dochter naar dit tornooi. Voor Jasper De Bruyne & Marijke Verherbruggen was het hun debuut op dit niveau!

Bij de jongens enkel U9 werd alles gespeeld in 2 poules. Jasper De Bruyne begon in poule 1 fantastisch aan zijn tornooi. Jasper won zijn eerste wedstrijd van een Westvlaamse selectiespeler en won vervolgens ook van Wannes Huyghe (Wit-Wit Ronse). Nadien verloor Jasper van nipt van Leribaux. Ook het eerste reekshoofd Hellijn was net iets sterker. Maar een prachtige prestatie van Jasper!
Yannick Bauwens stond in poule 2 en had het voordeel dat zijn grootste concurrent (het 2e reekshoofd) ziek afgemeld had. Al had Yannick eerder dit jaar al eens gewonnen van die jongen. De 3 andere spelers waren hem volledig onbekend maar bleken uiteindelijk geen onoverkomelijke hindernis te vormen! Yannick won alles in 2 sets en plaatste zich voor de finale. In de finale stond Daan Hellijn (Bavikhove BC), een kop groter dan alle andere spelers. De eerste set was Yannick danig onder de indruk en verloor hij met 7-15… maar de 2e set lukte werkelijk alles! Nu was Daan zijne kluts kwijt en Yannick won met 15-7! In een spannende 3de set begon Yannick het best maar verloor hij al snel zijn kalmte. Daan scoorde 4 punten op rij… en Yannick kon niet meer terugvechten.
Toch een traantje van ontgoocheling :'( … M A A R ! ! ! ! !

Dankzij de finaleplaats krijgt Yannick 8 punten bij en wordt  zo eerste in de eindrangschikking van het Belgian Junior Master Circuit!

//platform.twitter.com/widgets.js

Yannick behoudt 1 puntje voorsprong op Daan, 2 punten op Carette (Enghien) en 3 punten op Nuyts (Berendrecht). Een dikke proficiat Yannick!!!

Ook bij de jongens U11 hadden we een deelnemer. Daar verdedigt Wannes Soenen onze kleuren. Wannes had de pech om poule 1 (met Belgisch Kampioen Yaro Van Delsen) te loten. Anderzijds kan je dit ook als een opportuniteit bekijken om eens te kijken waar je staat ten opzichte van de Belgische kampioen.
Wannes speelde een zeer aardige partij. Hij verloor met 2 keer 21-9 maar Wannes werd ook niet van het plein gespeeld. Alleen, alles bleef terugkomen. In zijn andere poulewedstrijd verloor Wannes opnieuw, deze keer in 3 sets. Hier zat eigenlijk wel wat meer in…

In het jongens dubbel staat Wannes al dichter bij het Belgische topniveau. Samen met zijn dubbelmaat Kobe Huyghe (Wit-Wit Ronse) stonden ze na 2 gewonnen dubbels zelfs in de halve finale! Daarin stonden onze Oostvlaamse kampioenen tegenover het eerste reekshoofd. Wannes & Kobe begonnen uitstekend en wonnen de 1ste set. De vice-Belgisch kampioenen stelden jammer genoeg gelijk en ook de derde set ging naar de Vlaams-Brabanders. Nipt verloren, maar absoluut een prestatie om trots op te zijn! Proficiat Wannes & Kobe!!!

Bij de meisjes enkel U11 nam Marijke Verherbruggen voor het eerst mee aan een YBJM… voor haar was het dus vooral eens ervaring opdoen. Het bleek geen simpele kennismaking te zijn met 2 nederlagen. Maar heel goed gespeeld Marijke!

Op naar de jongens enkel U13 waar Lennert Heynderickx opende tegen een Nederlander. Dit werd een partij om je vingers van af te likken! De eerste set verloor Lennert nog vrij duidelijk maar van dan af slaagde Lennert er meer en meer in om in de ralley te blijven. Lennert steeg werkelijk boven zijn niveau en puurde er met klein verschil een 3de set uit! In die derde set bleef de jongens dicht bij elkaar maar Lennert leek uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken. Hij kwam op matchpunt maar dat leek als een molensteen rond zijn nek te hangen… Lennert kon het net niet afmaken en hij verloor met 22-20. Maar wat een wedstrijd! Na nog een winst- en een verlieswedstrijd werd Lennert uiteindelijk 3e in zijn poule.
Dries De Puysseleir had in zijn poule 2 reuzen van kerels en dan ben je toch een beetje benadeeld. Dries speelde technisch zeer goed mee maar in het achterveld verloor hij de strijd.
Matteo Christiaens was de enige Lokeraar die zich wel voor de finaletabel kon plaatsen! De kwartfinale was het eindstadium na verlies tegen zijn dubbelpartner (die later het enkeltornooi zou winnen).

In het jongens dubbel U13 won Dries (met Esslyn De Pauw) wel zijn eerste wedstrijd maar kwamen dan tegenover de Belgische kampioenen. Ze verloren echter nipt in 2 sets (23-21 & 21-17). Toch wel een knappe prestatie.
Lennert zat iets minder in zijn dubbelspel en ging eruit in de eerste ronde.
Matteo Christiaens (met Cabije) begon meteen met een stunt door het 2e reekshoofd eruit te kloppen. Geen toeval zo bleek later want Matteo & Cabije stoomden door tot in de finale! Uiteindelijk wint Matteo ook die finale in 2 sets van 2 Westvlamingen. Proficiat Matteo!!!

Leuk nieuws ook op het vlak van de Yonex Belgian Junior Master is dat de Lokerse BC vanaf volgend seizoen meestapt in dit circuit! Op zaterdag 6 september 2014 landen de beste jeugdspelers van België (en hopelijk ook een resem buitenlanders) in onze favoriete stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *