Zeer veel goud, zilver en brons!

De jeugdcup van Pluimplukkers vormt traditioneel de afsluitende manche in het Oost-Vlaams regelmatigheidscriterium voor jonge spelers. Van enige eindeseizoensmoeheid was weinig te merken, aangezien de sporthal van ’s ochtends vroeg alweer goed gevuld bleek met jong talent. Lokerse spelers waren er niet massaal in aantal, maar degenen die er waren plooiden zich wel dubbel om zoveel mogelijk trofeeën in de wacht te slepen.
In het minibad weerden zowel Geike Rooman en Maïte Boone zich tegen de jongens en wonnen ze naar gewoonte enkele wedstrijden.

Bij de jongens U11 was het wel raak. Jonah De Smedt verloor in de A-reeks na een beklijvende match de finale in het enkelspel van een sterke Wolf Hoebeke (Pluimplukkers), maar samen met diezelfde Wolf, kaapte hij wel mooi de zege weg in het dubbelspel.
In dezelfde A-reeks haalde Jente Dhaese de derde plaats.
In de B-reeks stond er helemaal geen maat op Jasper De Bruyne. 150 punten gescoord, 35 tegen… Pas in het dubbelspel moest Jasper voor het eerst plooien toen hij met Jente verloor van de eerder vermelde Jonah en Wolf.
Na een moeilijke eerste match, herpakte Mare Van De Sype zich goed en stelde ze de tweede plaats in de A-reeks van het meisjes U11 veilig.
De A-reeks van het jongens U13 werd naar bijna wekelijkse gewoonte herleid tot een speeltuin voor ons badmintonschooltalent. Plaatsen 1 tot en met 4 werden weggekaapt door respectievelijk Arne Boone, Pieter Bommelé, Tim De Theije en Xander De Bruyne.
Bij het enkelspel bij de jongens U15 was er zowel in de A als B-reeks slechts één Lokerse deelnemer, maar Esslyn De Pauw en Simon Van De Vyver weerstonden alle druk op hun schouders. Zowel de A- als de B-reeks werden weggekaapt.

Lennert Heynderickx zette alles op de dubbeldisciplines en won met Eva Stal (Eikenlo) het GD U13/U15. In het herendubbel verloor hij samen met Esslyn De Pauw de finale van het JD U15-U17, maar wetende dat de tegenstanders toch een jaar of 3 ouder waren, viel dit wel te begrijpen. Xander De Bruyne en Tim De Theije werden in diezelfde reeks uiteindelijk vierde.
Daarnaast waren er ook heel wat Lokeraars die beloond werden voor hun regelmatigheid, maar die winnaars volgen later nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *