2x goud op zilveren Yonex Junior Master (Dilsen)

Ook 1x zilver en 3x brons voor Lokerse jeugd

Afgelopen weekend organiseerde Dilsen (in het verre Limburg) het tweede tornooi in het Yonex Belgian Junior Master Circuit. Het ging om het eerste zilveren tornooi van het seizoen. Met andere woorden alle topspelers moeten verplicht aanwezig zijn en bijgevolg zijn er ook meer punten te verdienen.

De Lokerse Badmintonschool werkte voor deze verre verplaatsing nauw samen met de trainers van de PBO-selectie, ook omdat héél wat spelers uit de badmintonschool extra training volgen bij de PBO.

Wannes Soenen/Kobe Huyghe pakken eerste goud in Jongens dubbel U13!

Op de Junior Master in Lokeren (van 5 sept) verloren Wannes Soenen & Kobe Huyghe (Lokerse / Wit-Wit Ronse) nog de finale in het jongens dubbel U13 van de Antwerpse selectiespelers Lars Van De Ven & Bjorn Peeters. In Dilsen stond de revenche reeds in de halve finales op het menu.
Ditmaal trokken de Oostvlamingen wel aan het langste eind na 3 beklijvende sets.
De finale ging zowaar nog vlotter. In 2 sets overwonnen ze Huberty/Saber (BC Enghien – Silly), die in de halve finale de maat namen van onze Lokerse Jonah De Smedt (met Robin Schildermans – Merchtem) en zo nemen Wannes & Kobe voor de eerste maal een dubbeltitel op het nationale niveau mee naar huis. Een dikke proficiat!!

Mare doet zowaar nog beter met goud, zilver & brons!

Mare Van Britsom behaalde een tweede overwinning van het seizoen, ditmaal in het gemengd dubbel U13. Zonder probleem haalde Mare (met Lars Van De Ven) de finale. Daar hadden ze meer dan hun handen vol tegen hun dubbelpartners Peeters/Van Bael. Na verlies in de 1e set konden Mare en Lars de situatie nog rechttrekken in de 2e en 3e set. Ook hier is een dikke proficiat op zijn plaats!

Ook in het enkel en het dubbel  eiste Mare Van Britsom een hoofdrol op. In het meisjes enkel U13 strandde ze in de halve finale tegen Merel Proost (Vosselaar). Het meisjes dubbel U13 eindigde zelfs in de finale met aan haar zijde Marie Van Bael (Noorderwijkse). Ze verloren in 3 sets van de Westvlamingen De Sutter/Taveirne (Brugse).

Goud in jongens enkel U13 gaat verrassend naar Noa Swinnen (Denderleeuw)

Nog meer Oostvlaamse glorie vonden we bij de nog enige ontbrekende discipline bij de U13, het jongens enkel. Een glansprestatie die absoluut het vemelden waard is. Noa Swinnen (Denderleeuw) won er zelfs de finale! Na in zijn poule af te rekenen met de Zweed  Stromo ging ook Van De Ven (Beerse) voor de bijl. In de 1/8e finale ging Noa in 3 sets voorbij Milan Albers (Brugse) en vervolgens voorbij Croux (W&L Herent). Swinnen ging op zondag gewoon door op zijn elan. In de halve finale versloeg hij het toptalent en eerste reekshoofd Charles Fouyn (W&L Herent). Als ultieme pointe won hij ook zowaar de finale van het 2e reekshoofd Liam Bauwens (Vl-Brabant). Waanzinnig resultaat!

Yannick & Jente halen opnieuw brons

Yannick Bauwens & Jente D’haese bevestigden in het jongens dubbel U11 hun prestatie van in Lokeren. Opnieuw haalden ze de halve finale waar ze in 2 sets verslagen werden door Jen Nuyts & Jonah Quintens (Beerse/Webacsa).

Pech voor Michiel Van Britsom

In het jongens dubbel U15 was het toch even balen voor Michiel Van Britsom. Samen met Luca Di Angelis (Zonhoven) versloegen ze het 4e reekshoofd Sleger/Jacob (Ramillon/Bastogne) maar jammer genoeg moest zijn dubbelmaat Luca voor de halve finale forfait geven met een blessure die hij opliep in zijn halve finale enkel. Jammer want een finale zat er zeker in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *