Verslag Yonex Junior Master Tienen (zilver)

1x goud & 2x zilver voor Stein Bondroit!

Doordat de jeugdcup van Drive en de Junior Master in Tienen op dezelfde dag doorgingen zaten onze troepen verdeeld over de 2 provinciesteden. Met de sneeuwval was het voor iedereen een huzarenstukje om er te geraken. de gemiddelde rit bedroeg een 2,5u. Maar op zich viel de hinder hiervan op het tornooi redelijk goed mee met slechts een half uurtje vertraging.

Bij de jongens U11 probeerden Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke door de poules te geraken… maar dat lukte net niet. Ze verloren elk 1x en werden zo tweede in hun respectievelijke poules.
In het jongens dubbel U11 konden ze zich wel plaatsen voor de volgende ronde. Zo mochten ze op zondag terug komen. In die kwartfinale speelden Yannick & Simon een berewedstrijd. Onder goedkeurend oog van trainer Birger Abts moesten ze in verlengingen het hoofd buigen van de Portugees-Belgische formatie Soares/Navarra.

Bij de jongens U13 kregen we 4 deelnemers te zien. Ook hier kon niemand doorbreken naar de hoofdtabel. Esslyn De Pauw speelde een straffe wedstrijd tegen 5e reekshoofd Jens Smet… maar moest toch het hoofd buigen.
Ook Dries De Puysseleir & Lennert Heynderickx verweerden zich kranig maar ook zij moesten één verliesmatch toestaan in hun poule. Bjarne Verleysen had wat pech met de loting en moest zich 2x gewonnen geven. Ook pech voor Bjarne in het dubbelspel. Bjarne & Esslyn lootten in de 1e ronde de tweeling Iljo & Yaro Van Delsen (zoontjes van Manon Albinus & Sven Van Delsen) en werden uitgeschakeld. Dries & Lennert plaatsten zich makkelijk voor de kwartfinales op zondag maar stonden daar tegenover het 1e reekshoofd Cabije-Smet (pba). In de eerste set werd heel goed meegespeeld maar verloren waardoor de kopjes gingen hangen.

Bij de U15 streed Stein Bondroit in de 3 disciplines. In het enkelspel won Stein alles in 2 sets. In de finale verloor hij echter kansloos van het toptalent Juliën Carraggi. Juliën staat de 3e op de Europese ranking van de U15. In het dubbelspel speelde Stein met vaste dubbelpartner Siebe Lodders. Ook hier lag de weg tot in de finale behoorlijk vlak geplaveid. In de finale moesten ze echter het hoofd buigen tegen het 2e reekshoofd Debelder/Mylle. In het gemengd dubbel met Joke De Langhe was het wel prijs. Opnieuw geen probleem tot de finale. Daarin werd in 2 spannende sets de maat genomen van de Westvlamingen Mylle/Vanderbeken. Zo werd het weekend met een héél goed gevoel afgesloten! Proficiat iedereen!

Eén gedachte over “Verslag Yonex Junior Master Tienen (zilver)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *