Lokerse G1 – Dilbeek G1: 7 – 1

Na de nipte overwinning tegen Zwijndrecht was het een beetje uitkijken naar de komst van Dilbeek. Nog nooit eerder speelde onze hoogste ploeg hiertegen. Afgaande op tornooiresultaten en ‘via via’ waren we toch beducht op een stevig potje pluimpies kloppen. Recent hadden ze nog een mix en een dames dubbel gewonnen in Le Logis, en 1 van die mannen had ook Arno Vdh het nakijken gegeven… dus we waren verwittigd!

Gaetane bleef op Hollandse of Gentse bodem wegens de verjaardag van hare shoe.
Donder bleef normaliter aan de kant ( die zit met zijn gedachten al bij zijn Peking eend ) en zou vervangen worden door Courtin en als wedstrijdleider fungeren. Echter de Ruben besliste zondagmiddag anders over de zaak waardoor Donder zijn sjakos nog moest meebrengen en Famacci in allerijl toch wedstrijdleider werd.

Joke, Liesbeth, Desander en Schroyo waren de overige opgetrommelden.
De matchen waren nog niet begonnen of Donder moest tijdens de opwarming 1 van Schroyo zijn fabeltastische drops ophalen en verrekte toch wel een bil/kont/lies/…-spier. Donder kon met moeite nog stappen en zou wsclk afzien van de competitie. Ik mocht mijn enkelschoenen al van stal beginnen halen.

HD Frederic Schroyens/Frederik Desander vs Arnaud Deleu/Bjorn Spruyt: 21-11 24-26 21-14
Zoals de uitslag laat vermoeden een zeer wispelturige match waarbij we goede momenten afwisselden met zeer slechte momenten. Matchpunt in 2e set onbenut. Hmm, het dinerken met paardeworst en look en den trappistjes bij Liesbeth zorgden voor een bibbergevoel in het raketje. Niet onze beste match van het seizoen.

DD Liesbeth De Bock/Joke D’Hont vs Sara Haelterman/Debby Meerhout: 21-16 21-14
Niet teveel problemen tegen een koppel dat recent Le Logis won! Goe bezig dames!

HE1 Steven De Donder vs Arnaud Deleu: 16-21 21-14 18-21
Na een aantal rondjes lopen en een goede opwarming begon Donder er toch aan. Waar hij verleden week als een beurslammetje afgeslacht werd tegen The Forest, kwam hij vandaag fortis uit de hoek. De tegenstander speelde onbegrijpelijk loom en relaxed gezien de techniek die hij had. iets wat hem bijna fataal werd in de 3e set.

HE2 Frederik Desander vsBjorn Spruyt: 21-12 21-16
Verdiende en vrij makkelijke winst voor Desander. De tegenstander had meer problemen met het net dat volgens hem te hoog en te strak gespannen was.

DE1 Liesbeth De Bock vs Femke Rolies: 21-13 21-18
Liesbeth won zowaar haar enkel tegen een met torenhoge foutenlast spelende Rolies. De pluim binnen houden was zowat het enige wat Liesbeth moest doen. Uiteraard, moet je het ook maar doen he…

DE2 Joke D’Hont vs Debby Meerhout: 21-16 19-21 21-19
2 jonge spaken tegen mekaar ( ik denk dat ze samen opgeteld nog niet aan de leeftijd van yours truly junior veteraan kwamen )
Een digitaal scorebord was hier wel handig geweest. “Zeg weet jij hoeveel het is? heu ? hmmm? wacht … heu nee, jij ?” en dit een keer of 5.
Beide dames vertikten het luidop te tellen met complete verwarring continu en met uiteindelijk op het einde van de 3e set een ferm discussie tot gevolg. Moeilijke wedstrijd voor Joke die vocht en won tegen een dame met evenveel talent als haar mijns inziens.

Hierdoor was het 5-1 geworden en konden we relaxed mixen.

GD2 Frederik Desander/Liesbeth De Bock vs Bjorn Spruyt/Femke Rolies: 21-16 21-7
Donder liet zijn mix dan maar schieten met zijn been/bil/lies/kont-blessure en Desander viel in. Hij had echter beloofd om rond 22u aan de kust terug zijn bij ‘kind en gezin’… en daarmee wou hij zijn mixed zo snel mogelijk aanvatten en afwerken, wat ze dan ook deden. Rollover play dead overwinning.

GD1 Frederic Schroyens/Joke D’Hont vs Arnaud Deleu/Sara Haelterman: 21-17 23-21
Leuke wedstrijd tegen een koppel en de winnaars van Le Logis. Zeer goeie match van Joke.

Nem, 7-1 uitgehaald en de schrik mss een beetje onterecht. Ellen Clément verblijft een tijdje in Engeland wat de ploeg wel zal verzwakken. Achteraf boven bij ‘de Walter en zijn shining ladies’ een zeer mysterieuze soep opgegeten die het midden hield tussen een groentensoep en Chinese soep. De dag erna bevestigde Walter dat het een ….. Chinese groentensoep was . Misschien wou hij Donder op zijn reis al voorbereiden….
Het vet was van de soep bij de meesten en van knorregem lag op tijd in zijne nest.
Het wordt alsmaar duidelijker dat “onze ambities om niet te zakken” vrij snel een zekerheid kunnen worden.

Volgende week thuis tegen de Pluimplukkers om 20u, maar alvast zonder onze Chinees. Altijd suspens en ambiance verzekerd.

Schroyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *