Pluimplukkers G3 – Lokerse G2 : 4 – 4

Opnieuw met zijn vijven. Al kunnen we beter stellen met zijn drie en een half want onze heren hadden zich de avond/nacht voordien verlekkerd aan de tafel bij Liesbeth. Die lesten trappist was er weer te veel aan. En den tijd dat we op zondag ne gansen dag konden uitrusten is ook voltooid verleden tijd, daar zorgden de vruchten van ons lendenen wel voor.
Pluimplukkers van zijn kant was gestart met een 0 op 4, als ze ambitie hadden om in de liga te blijven werd het wel hoog tijd om in actie te schieten. En zo geschiede. Door de afwezigheid van de gebroeders De Reu kwam Geert Gabriel (vast lid van G2) een handje toesteken.

De dubbels:
Mul/Buik vs. Johan Muller/Geert Gabriel (B1/B1)
In de eerste set eigenlijk constant voorgestaan… maar op het moment van de waarheid (19-19) werden 2 domme/onnodige foutjes gemaakt. Gevolg: set naar de Pluimplukkers. In de tweede game werd gestart met een 5-0 achterstand. Daarna schoven we wel mee, maar konden we nooit meer overnemen. Match verdiend naar de Pluimplukkers.

Kristel/Caroline vs. Cathy De Flander/Nathalie Vangerven (B2/B2)
Onze dames lieten niet veel aan de twijfel over wie de sterkste was. In sneltempo werden de Gentse dames overklast. 12 en 13 waren de setstanden.

De enkels:
1ste heren: Buik vs. Geert Gabriel (B1)
In de eerste set liet Geert meteen zien wie de sterkste was. Met grote voorsprong werd die dan ook binnen gehaald. De tweede set speelde hij eveneens gecontroleerd uit.

1ste dames: Caroline vs. Cathy De Flander (B2)
Het was Caroline haar dagje wel. Ze blaakte van het zelfvertrouwen. En dat ondervond Cathy aan lijf en ledematen. De heerschappij werd omgezet in overduidelijke winstcijfers: 10 en 7.

2de dames: Kristel vs. Ineke Van Daele (B2)
Ook Kristel kende weinig problemen en dirigeerde het spel. De zwakke punten van Ineke werden meesterlijk uitgebuit. Ook hier een duidelijke overwinning.

2de heren: Kasteel vs. Johan Muller (B1)
Ookal beweerde Kasteel dat hij nietske last had van de dag voordien, hij liep wel 5 km/u minder snel als anders. Tegen Muller kon hij maar af en toe flitsen, maar meestal moest hij zich beperken tot aanklampen. Muller kon de ralleys iets meer naar zijn hand zetten en won zo de eerste set. In de 2de game een soortgelijk verhaal. Het verschil bleef klein maar Johan bleef zijn licht overwicht behouden. Een derde set zat er jammer genoeg niet meer in.

3 – 3 na de dubbels en enkels. Pluimplukkers domineerde bij de heren, Lokerse was de sterkste langs dames-zijde.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Geert Gabriel/Nathalie Vangerven (B1/B2)
Zeer puike wedstrijd van het Pluimplukkers-duo. Nathalie liet zich niet imponneren door de crossdrops van Kristel, Geert van zijn kant zette Kasteel telkens weer op het verkeerde been. Ze lieten ons Lokerse-duo nooit in de wedstrijd komen en zo stevenden Kasteel en Kristel op hun eerste verlies ooit voor onze competitieploeg.

2de mix: Mul/Caroline vs. Johan Muller/Ineke Van Daele (B1/B2)
Het was zondag overduidelijk: Mul en Caroline beginnen goed ingespeeld te geraken op elkaar. Ik denk niet dat er één misverstand geweest is. Een prachtig voorbeeld van modern mixspel waar de mix- en dubbelspelposities feilloos in elkaar overlopen. Na een ietwat aarzelende start werd al snel duidelijk gemaakt wie de sterkste was. Mul en Caroline zetten de tegenstanders constant onder druk, Muller moest meer dan de helft onderhands slagen en zo stoomden ze naar duidelijke winst in de eerste game.
In de tweede game werd doorgegaan op het elan, bij een 15-19 stand leek de wedstrijd gespeeld, maar plots begonnen ze na te denken. Pluimplukkers krabbelde terug maar net op tijd kwam alles terug op zijn pootjes terecht. Een knappe overwinning.

Eindstand 4 – 4. Alle wedstrijden werden in 2 sets beslecht. Een terechte uitslag dus.
Ons eerste gevoel een beetje ontgoocheling… maar uiteindelijk ist gene slechten uitslag. We staan trouwens alleen op de tweede plaats, hier hadden we vooraf zeker willen tekenen! Hadden ze met hun vaste ploeg gespeeld (met Peter of Koen De Reu in de plaats van Geert Gabriel) hadden we volgens mij zeker gewonnen.
In de terugronde (thuis) pakken we die mannen!
In de statistieken zakt Kasteel (met zijn 2 verliesmatchen) in de stand. Caroline wordt absolute leidster, ze won tot nu toe al haar matchen!
Ik wil mij ook nog excuseren tegenover de Pluimplukkers dat we na de wedstrijd zo afgeleefd in de zetelkes lagen. Waarschijnlijk waren we de saaiste ploeg ooit op bezoek. Na één drankske hebben we ons schup al afgekuist. On-Lokers moet ik toegeven.
Zondag volgt luik 1 van de matchen vant jaar! We spelen om 13u in en tegen
W&L G3… en we hebben al één voordeel, ik heb geen feestje! (en mul ook nie;-)
Inzet is plaats nummer 2 in het klassement.
Bij winst staan we 3 punten los op den derden en blijven we op een punt van Antwerp (die we een week later thuis ontvangen). Bij Antwerp ist nu wel overduidelijk dat zij voor de titel gaan… gisteren stelden ze met Wannes Ruts zelfs een A-speler tussen de lijnen.
We gaan ervoor!!

Wedstrijdgegevens vind je hier.

2 gedachten over “Pluimplukkers G3 – Lokerse G2 : 4 – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *