Nieuw seizoen Junior Master start met ereplaatsen voor Lokerse

Zaterdag werd na 3 maanden Junior Master-tornooien de reset-button ingedrukt en startte een nieuw seizoen met de nieuwe leeftijdscategorieën. Badminton Europe wou dat er vanaf heden geen spelers meer waren die al wel 13 jaar zijn maar nog bij de U13 deelnemen. Het was dus even zoeken.

Wannes Soenen finalist dubbel, Jonah De Smedt haalt halve finale enkel U13

Maar eerst blikken we even terug naar het vorige seizoen want op 19 december reisden toch 2 spelers af naar het verre Spa om deel te nemen aan de bronzen Junior Master van Verviers.  De omstandigheden vielen hier gelukkig pakken beter mee dan in Enghien :-). Jonah De Smedt leverde een prachtprestatie af door eerst zijn poule te winnen in het jongens enkel U13 en nadien op de hoofdtabel door te stoten tot in de halve finale. Daar moest hij echter de duimen leggen voor de Luxemburgse selectiespeler Jérôme Pauquet.

Het dubbelspel U13 eindigde voor Jonah in de kwartfinale. Hij verloor met zijn gelegenheidspartner Pirard van de Nederlandse broertjes Van Dalm.
Wannes Soenen haalde met Kobe Huyghe (Wit-Wit) wel de finale. In de halve finale versloegen ze de bovengenoemde Nederlandse broers, in de finale verloren ze van het Waals-Zweedse duo Saber/Loukili.

Mede dankzij deze finale eindigt Wannes Soenen op een knappe 2e plaats in de eindranking van het dubbelspel -13.

Mare Van Britsom pakt eindwinst in gemengd dubbel U13

Zoals gezegd eindigde het seizoen eind december. In de eindranking van dit nationale (zelfs internationale) circuit merken we op dat de prestaties van de Lokerse delegatie in stijgende lijn zijn. Mare Van Britsom leverde de strafste prestatie. De jonge dame uit Daknam behaalde in het gemengd U13 zowaar zelfs de eerste plaats in de eindranking! Ook Jonah De Smedt, Wannes Soenen, Yannick Bauwens, Jente Dhaese en Michiel Van Britsom eindigden allen in de top 10 van de eindranking. Een dikke proficiat hiervoor!

Halve finales voor Jonah in enkel en Dries/Lennert in dubbel op YBJMC W&L (Herent)

Voor de sommige spelers is de verschuiving van de leeftijdscategorieën uiteraard een zege. Jonah De Smedt is één van hen. Als tweedejaars U13 bezit Jonah nu zelf de status als reekshoofd en dat deed hem afgelopen zaterdag vrij eenvoudig zijn poule winnen. Op de hoofdtabel versloeg hij in de 1e rond de Zweed Weidler waarna in de kwartfinale Lou in een zware driesetter verslagen werd. Meteen daarna volgde de ontmoeting met de Antwerpse Jen Nuyts. Jonah was jammer genoeg niet gerecupereerd en ging in 2 sets eruit. De eerstejaars Yannick Bauwens & Jente Dhaese deden het goed in hun poule maar moesten beide één verliesmatch (tegen het reekdshoofd) toestaan. Ook Tim Redant strandde op de 2e plek.
In het dubbelspel U13 eindigde het tornooi voor Yannick/Jente & Jonah/ Wolf Hoebeke in de kwartfinale.

In het jongens enkel U15 konden enkel Bjarne Verleysen & Esslyn De Pauw zich plaatsen voor de eindtabel. Dries, Lennert, Tim & Wannes werden 2e of 3e in hun poule. Na één ronde was het voor Bjarne al afgelopen. Esslyn sneuvelde in de kwartfinale. In het dubbelspel draaien onze jongens goed mee. Tim De Theije ging met gelegenheidspartner Robbe De Sitter mee tot in de 1/8finale. Esslyn/Bjarne haalden de kwart maar de trofee van topduo ging deze keer naar Lennert & Dries. Zij verloren in de halve finale van de Fransen Glaziou/Terny.

Femke Christien was onze enige vertegenwoordiger bij de meisjes U15. Als eerstejaars ondervond ze wel wat van het nieuwe (hogere) ritme. Ook de loting viel niet mee. In het enkelspel had ze geen kans tegen het eerste reekshoofd. Tegen Bo Daneels (Antwerpse selectiespeelster) was het wel nipt. Ook in het dubbelspel was winst haar (nog) niet gegund. Geduldig blijven werken! Dan komen we er zeker 😉

Komend weekend trekken we met de Lokerse BadmintonSchool opnieuw massaal richting Vlaams-Brabant. Daar organiseert Tienen een zilveren (dus tweedaagse) Yonex Belgian Junior Master. Veel succes iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *