Verslag Lokerse H1 – DZ99 : 4 – 4

Zondavond mochten Klaas, Kasteel, Sander en Buik weer uit hun luie zetel komen om DZ partij te geven. Hier de klachten bij intrede in de sporthal.
Kasteel een beetje overal pijn door een ontsteking op de enkel en het sleuren met bakwagentjes, waarom was me niet helemaal duidelijk.
Klaas, die had al weer een tornooi achter de kiezen, waar hij verloren had van de latere winnaars.
Buik had weinig klachten tenzij dat de aanwezigheid van Sander hem blijkbaar iets doet??? Trek je het niet aan Buik, meer mensen hebben soortgelijke gevoelens als ze me zien, het van walging tot euforie.
Sander zelf, die was zo ziek als ne hond en had hemzelf getrakteerd op een ferme cocktail van pijnstiller en “prestatie-bevorderende” middelen.

De kapitein had er vooraf geen goed oog in en koos voor een wat a-typische opstelling, maar die van DZ die hadden net hetzelfde gedaan en dus was het moeilijk te zeggen of we de stunt van de heenmatch zouden kunnen overdoen. Toen wonnen we met 3-5 dankzij Patrick DV.

HD 1 werd verloren door Kasteel en Buik. Er was nochtans geen vuiltje aan de lucht tot halfweg set 2. Plotseling zinkt het vertrouwen en onze mannen konden geen vuist meer maken. In set 3 maakten ze nog slechts 12 puntjes.Terwijl ze normaal een goede dubbel hebben. Misschien wel de verdienste van Pieter en Kristof? Ik heb de match niet gezien.

Klaas en Sander verging het net zo, alleen herstelden die wel van hun dip in set 2, om in set 3 nog slechts 7 punten weg te geven tegen Thomas en Lieven.

Sander moest dus Kasteel een beetje motiveren om tegen Pieter en Lieven niet nog eens onderuit te gaan. Kasteel vitte in de eerste set weer op ieder foutje die hij maakte en dus deden Lieven en Pieter mee tot 18. Bij de omdraai smeekte ik Kasteel om te stoppen met kankeren op zichzelf en eens positief te zijn. En kijk de stand liegt niet 21-9 werd het.

Klaas en Buik moesten dan de laatse dubbel winnen om de kans op een overwinnig gaaf te houden. Ze deden het in 3 sets waarvan de laatste echt een thriller was. Het kon beide kanten uit, maar wij bleken iets meer chance te hebben en wonnen met 23-21 in de derde.

3-1 na de dubbels.

Sander had zich door de verkoudheid opgeofferd op HE1. Lieven had blijkbaar voor dezelfde optie gekozen en dus werd het een onderhoudend matchke waarin Sander zijn verantwoordelijkheid nam en het gelijkspel alvast zeker stelde. De “cocktail”( hoestsiroop,Dafalgan en Seretide) had prima gewerkt!

Er moest nog maar 1 matchke gewonnen te worden en dus was er hoop, om niet te zeggen overtuiging dat het goed zou komen. Maar mede door de opstelling van DZ en natuurlijk de individuele prestatie van die mannen in de enkels bleven we steken op 4-4. Klaas had kans tegen Bart, maar Bart speelde het spel van Klaas heel goed mee en was op de belangrijke punten veel effectiever.Jammer want Klaas die heeft de slagen en de conditie alleen die drops en de tactiek he! Maarja anders was hij allang A en speelde hij niet meer met ons.

Buik, die had dus last van de aanwezigheid van Sander, maar iedereen zag dat Kristof deed wat hij wou en gewoon beter was.

Kasteel moest dan eigelijk die ene kastanje uit het vuur halen en dat zou met een Kasteel zonder klachten misschien wel lukken, maar je kan beter geen risco’s nemen. Hopelijk valt de blessure mee en kan hij de rest van het seizoen nog volmaken.

Alles gelijk, matchen, sets, alleen haalde DZ 373 punten en Lokerse 372 punten en dus het allerkleinste verschil.4-4 lijkt me dan ook de correcte uitslag.
Ik wil ook nog Joke onze wedstrijdleider bedanken voor het prachtig ingevulde blad. Het is bijna een kunstvorm als je het haar ziet doen.
-Frederik Desander-

Eén gedachte over “Verslag Lokerse H1 – DZ99 : 4 – 4

  1. Goed zo boys, nu zondag winnen van Latem en DZ de boot in tegen Pluimplukkers en het behoud is een mathematisch feit.Dan kunnen we nog eens scherprechter proberen te spelen :-)Schroyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *